Cole verlaat 'comfort zone' voor ambitieus AS Roma

Reacties

Ashley Cole verlaat zijn vertrouwde Londen en staat te popelen om aan zijn nieuwe avontuur bij AS Roma te beginnen. De verdediger sprak zich voor het eerst uit na zijn transfervrije overstap van Chelsea naar de Italiaanse topclub.

Cole verlaat 'comfort zone' voor ambitieus AS Roma

Met zijn transfer is Cole een van de weinige Engelse voetballers die in het buitenland actief is. 'Engelse voetballers stappen niet graag uit hun comfort zone en zijn waarschijnlijk bang om in het buitenland te spelen', aldus de back tijdens zijn presentatie in Rome.

Van de Engelse WK-selectie van deze zomer, waar Cole overigens geen deel van uitmaakte, is alleen doelman Fraser Forster actief in het buitenland. Tenminste, buiten Engeland. Forster is sinds de zomer van 2012 de eerste doelman van het Schotse Celtic.

Ook in het verleden is het aantal Engelse voetballer in het buitenland niet erg groot. Op dit moment speelt Jermain Defoe in Canada voor Toronto FC. David Beckham is misschien wel de bekendste Engelsman die in het recente verleden actief was in een grote competitie buiten Engeland. In 2003 vertrok hij van Manchester United naar Real Madrid en de jaren daarna speelde hij voor onder meer AC Milan en Paris Saint-Germain.

David Beckham samen met de onlangs overleden Alfredo di Stefano tijdens zijn presentatie bij Real Madrid.
David Beckham samen met de onlangs overleden Alfredo di Stefano tijdens zijn presentatie bij Real Madrid.

Het feit dat er weinig landgenoten hun heil zochten in bijvoorbeeld de Serie A en de Primera División was voor Cole absoluut geen belemmering. 'Ik zie deze stap juist als een kans om een andere taal, cultuur en manier van leven te ondervinden', aldus de 107-voudig international van Engeland. 'Ik ga in ieder geval genieten van mijn tijd in Rome.'

Cole speelt al zijn hele leven in Londen. De 33-jarige linksback begon zijn loopbaan als jeugdspeler bij Arsenal. Op achttienjarige leeftijd maakte hij zijn debuut voor The Gunners. In 2006 koos hij voor een overstap naar Chelsea; in de tussentijd werd hij als huurling nog bij Crystal Palace gestald.

Champions League
Bij Chelsea kende Cole een alles behalve gelukkig seizoen. Op Stamford Bridge zat hij het afgelopen jaar vooral op de reservebank. De keuze voor Roma was dan ook niet lastig volgens Cole. 'Ik ben gekomen voor de Champions League. En het is overduidelijk dat Roma grote ambitites heeft. Hopelijk kunnen we volgend seizoen iets speciaals neerzetten en de titel winnen. Het wordt een enorme uitdaging voor het team en ook voor mij persoonlijk', besluit de Engelsman.          

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.