Cocu ziet kwaliteiten PSV bevestigd worden tegen Milan

Trainer Phillip Cocu kreeg dinsdagavond in de play-offs van de Champions League tegen AC Milan de bevestiging dat hij met PSV op de goede weg is. Zijn jonge elftal was tot zijn genoegen vooral in de eerste helft de beter voetballende ploeg.

'Ik ben trots op ze', vertelde Cocu na afloop van het 1-1 gelijkspel tegen de NOS, 'hoe ze deze wedstrijd aangegaan zijn en gespeeld en afgerond hebben. De eerste 25 minuten waren van hoog niveau. We hebben veel kansen kunnen creëren, die we helaas niet konden afmaken.'

Cocu zal daarom niet van plan zijn af te stappen van het aanvallend spelende jonge elftal, waar de Eindhovenaren tot dusver zo veel lof mee oogstten. 'Deze wedstrijd heeft me bevestigd in wat ik van tevoren dacht. We hebben het al meerdere malen laten zien, ook tegen grote ploegen. Ik geloof echt in deze dominante manier van voetballen.'

PSV mocht dan frivool voetbal op de mat leggen, Milan kwam dankzij Stephan El Shaarawy (foto) op voorsprong door dekkingsfouten van Memphis Depay en Joshua Brenet. En daar had Cocu zijn spelers voorafgaand aan het duel met Milan juist nog zo voor gewaarschuwd.

'Dat weet je, dit zijn topspelers, dit is een topclub, dat zie je aan hun manier van spelen', vertelde Cocu daarover. 'De spelers zijn stuk voor stuk zeker aan de bal, ze komen op het juiste moment met een versnelling. En dat het eerste de beste foutje werd afgestraft, dat gebeurt nu eenmaal op topniveau.'

Het vroege tegendoelpunt betekent dat PSV volgende week woensdag in San Siro sowieso moet scoren om kans te maken op het hoofdtoernooi van de Champions League. Cocu weet dat het moeilijk wordt, maar blijft positief door de gelijkmaker van Tim Matavz. 'We hebben in ieder geval nog de kans om ervoor te strijden.'