Cocu: 'We hebben de titel niet tegen Twente laten liggen'

Reacties

De klap die PSV donderdagavond in Enschede incasseerde, dreunt deze vrijdag nog na in Eindhoven. Coach Phillip Cocu koestert nog wel hoop op puntenverlies van Ajax, zodat zijn elftal nog kans maakt tweede worden en zich zo te kwalificeren voor de voorronde van de Champions League.

Cocu: 'We hebben de titel niet tegen Twente laten liggen'

Tijdens zijn persconferentie vrijdagmiddag, daags na het 2-2 gelijkspel bij FC Twente, was Cocu realistisch. 'We beleven vandaag niet onze beste dag. Het was een grote deceptie gisteren, duidelijk. De titel is ver weg. Dat is de conclusie. We kijken nog wel naar de tweede plaats. De Champions League is het podium waar we willen staan', aldus de PSV-coach.

De trainer wilde het gelijkspel in Enschede ook weer niet dramatiseren. Cocu plaatste het dure puntenverlies met nog vijf wedstrijden te gaan in perspectief. Dat het hele seizoen er een is van achtervolgen, stoort hem veel meer. 'We hebben het kampioenschap niet tegen Twente laten liggen in mijn optiek. Dat gebeurde in de eerste seizoenshelft.'

Stand van zaken in top Eredivisie
Club Punten Doelsaldo
1. Feyenoord 29-72 +58
2. Ajax 29-69 +43
3. PSV 29-65 +36

PSV neemt het allereerst zondagmiddag in eigen huis op tegen Willem II. Daarna volgen wedstrijden tegen respectievelijk ADO Den Haag (uit), Ajax (thuis), FC Groningen (uit) en PEC Zwolle (thuis). Cocu hoopt dat zijn ploeg zich zo snel mogelijk herpakt na het pijnlijke gelijkspel tegen FC Twente, dat pas in de extra tijd via Bersant Celina op gelijke hoogte kwam. 'Het wordt lastig om ons zondag direct te herpakken, maar ik weet dat de spelers er alles aan zullen doen zondag te winnen', klonk het hoopvol uit de mond van de PSV-trainer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.