De Jong hekelt uitverdedigen PSV: 'Bal moet stadion uit'

Luuk de Jong was donderdagavond aangeslagen na het 2-2 gelijkspel van PSV tegen FC Twente. De Eindhovenaren gaven in de laatste minuut van de wedstrijd in de Grolsch Veste een zeker lijkende zege weg.

'Dit is heel zuur, maar we riepen het ook over onszelf af. We probeerden rustig uit te voetballen, terwijl we de bal gewoon uit het stadion moesten schieten. Helaas deden we dat niet', baalde De Jong na afloop in gesprek met FOX Sports.

PSV kwam in de eerste helft al op achterstand in de Grolsch Veste door een doelpunt van Enes Ünal. Jürgen Locadia en Héctor Moreno brachten de Eindhovenaren weer op voorsprong, maar Twente sleepte alsnog een punt uit het vuur door een treffer van Bersant Celina in de 91ste minuut.

'Twente speelde alles of niets en de bal viel nog goed. Maar als je met 2-1 voor staat, dan mag je dat nooit meer weggeven', besefte De Jong, die verder niks had gemerkt van de onrust in het stadion in de tweede helft. Het publiek moest het stadion verlaten, omdat de politie bezig was met een onderzoek naar drugshandel in het supportershome van Vak-P (fanatieke aanhang FC Twente). 'Ik hoorde wel een oproep van de stadionspeaker, maar ik heb er verder niks van meegekregen en ben er ook niet mee bezig geweest', aldus De Jong.

PSV is door het gelijkspel de aansluiting met koploper Feyenoord en nummer twee Ajax verloren. Die hebben respectievelijk zeven en vier punten meer dan de Eindhovenaren.