Cocu: 'Ruimte ligt vooral van achteruit via de zijkanten'

Reacties

Phillip Cocu kiest voor een versterkte defensie tegen Atlético Madrid. De trainer van PSV gaat in een 5-3-2-formatie op jacht naar de kwartfinale.

Cocu: 'Ruimte ligt vooral van achteruit via de zijkanten'

Santiago Arias, Jeffrey Bruma, Nicolas Isimat-Mirin, Héctor Moreno en Jetro Willems vormen de versterkte achterste linie van PSV. 'Ik heb voor vijf verdedigers gekozen omdat zij met twee spitsen spelen. Dat hebben we eerder dit seizoen ook tegen Utrecht gedaan, bijvoorbeeld. De backs staan wat dieper. De ruimte ligt vooral van achteruit via de zijkanten', denkt Cocu.

De zekerheid achterin gaat ten koste van een spits. Voorin vormt Jürgen Locadia een koppel met Luuk de Jong. 'Jürgen mag van buiten naar binnen spelen, hij kan tussen de linies komen', zegt hij tegen SBS6.

De Jong keert bij de Eindhovenaren terug in de basisopstelling. De aanvoerder was geschorst voor het heenduel, na twee gele kaarten in de groepsfase. De Jong is samen met Maxime Lestienne met twee doelpunten clubtopscorer van PSV in deze Europese campagne. 'Ook Narsingh kan zeker nog van pas komen. We hebben veel snelheid op de bank voor het moment dat de ruimtes groter worden. Dat kan meteen na rust of later in de tweede helft.'

PSV en Atlético Madrid speelden drie weken geleden doelpuntloos gelijk tegen elkaar in Eindhoven. De winnaar van de tweekamp gaat naar de kwartfinale, waarin de Eindhovenaren negen jaar geleden voor het laatst actief waren. 'Voor ons is het de kunst om zo lang mogelijk op de nul te spelen', besluit Cocu.

De opstellingen
Atlético Madrid: Oblak; Juanfran, Giménez, Godín en Filipe Luís; Augusto, Gabi, Saúl en Koke; Ferreira Carrasco en Griezmann.
PSV: Zoet; Arias, Bruma, Isimat-Mirin, Moreno en Willems; Guardado, Pröpper, Van Ginkel; De Jong en Locadia.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.