Celta de Vigo als ultiem voorbeeld voor PSV

Reacties

Het aftellen is begonnen in Madrid. Nog een paar uur totdat PSV het in Vicente Calderón tegen Atlético Madrid opneemt in de return van de achtste finale van de Champions League.

Celta de Vigo als ultiem voorbeeld voor PSV

Celta de Vigo. Opvallend vaak viel gisteren tijdens de persconferentie de naam van de Spaanse subtopper. De ploeg was eind januari in de Copa del Rey als underdog te sterk voor Atlético Madrid. Het eerste duel eindigde net als in Eindhoven in een doelpuntloos gelijkspel, waarna Celta in Madrid verrassend met 2-3 te sterk was en Atlético uitschakelde. 'Ik snap jullie vergelijking, maar wij zijn stabieler geworden', weersprak Diego Simeone.

Toch zal PSV zich vastklampen aan het mislukte bekeravontuur van Atlético. De Eindhovenaren weten dat het een hels karwei wordt om de storm van Vicente Calderón te overleven, maar zijn strijdbaar. 'Want we hebben een ploeg die altijd en overal kan scoren', klonk het gisteren hoopgevend uit de mond van Andrés Guardado.

PSV heeft helemaal niets te verliezen en straalt dat, gesteund door drieduizend meegereisde fans, ook uit in de Spaanse hoofdstad. Waar Ajax een klein trauma opliep door jarenlang wel mee te doen aan de Champions League, maar nimmer wist te overwinteren, slaagde PSV direct in dat doel. Zonder dat het direct onoverkomelijke invloed had op de prestaties in de Eredivisie. De ploeg van Phillip Cocu verspeelde weliswaar de nodige punten rond de internationale duels, maar pronkt nog altijd bovenaan in de vaderlandse competitie.

Het Europese seizoen is geslaagd, maar van een olympische gedachte wil PSV, met Cocu voorop, helemaal niets weten. 'Na de groepsfase ging het vizier direct weer op het bereiken van de volgende ronde', aldus de trainer.

Zes miljoen
Vanavond doet die kans zich voor. Het kan het Nederlandse voetbal weer wat sportieve waarde bieden, met zeer belangrijke punten voor de Europese coëfficiënt en PSV daarnaast ook financiële weelde. Mocht de sensatie zich voltrekken, dan komt er in één klap zes miljoen euro bij op de Eindhovense rekening. Het aftellen is in volle gang. Nog enkele uren tot Atlético Madrid en PSV aftrappen in Vicente Calderón.

VI volgt alles rond het duel van PSV vanavond in deze liveblog.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.