Cocu op zijn hoede voor 'goed voetballend' AZ

Reacties

Hoewel PSV de afgelopen seizoenen in eigen huis uitstekende resultaten boekte tegen AZ is coach Phillip Cocu op zijn hoede voor de Europa League-deelnemer.

Cocu op zijn hoede voor 'goed voetballend' AZ

'AZ is een heel goed voetballende ploeg, die heel veel snelheid in huis heeft. Met name op de flanken. Daar moeten we op letten. Ze hebben een duidelijke speelstijl, heel herkenbaar, met veel combinatiespel. Je ziet de hand van de trainer terug', zegt Cocu op de website van PSV over de opponent van zondag (aftrap 16.45 uur).

PSV noteerde tijdens de eerste speelronde een zwaarbevochten 1-2 zege bij FC Utrecht. 'We kunnen niet tevreden zijn over de eerste helft vorige week, maar het blijft voetbal. Utrecht is een goede ploeg, speelde voor het eerst thuis en wilde ook goed voor de dag komen', blikte Cocu terug op dat duel.

De trainer roemde nog eens de veerkracht van zijn team. 'We waren in staat om een tactische omzetting te doen en te winnen. Dat stemt me tevreden, al moeten we naar een situatie waarin we zelf de regie bepalen.'

Na de wedstrijd tegen AZ speelt PSV nog Eredivisie-duels met PEC Zwolle en FC Groningen voordat de transfermarkt in de nacht van 31 augustus op 1 september sluit. Cocu verwacht nog wel enkele mutaties. 'Hier zullen zeker nog handtekeningen gezet worden. Voor 1 september? Dat weet ik niet. Die kans is wel aanwezig. Op namen ga ik niet in. We zijn druk doende onze selectie te completeren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.