Cocu kritisch op ineffectief PSV

Tegenstrijdige gevoelens voor Phillip Cocu na afloop van de nipte nederlaag tegen Zenit Sint-Petersburg (0-1) in de tweede ronde van de Europa League.

'Het niet verzilveren van de kansen is het enige dat ik de ploeg kan verwijten. We kregen in de eerste en in de tweede helft zeker drie kansen. Maar Zenit straft het ene foutje af. Daardoor verlies je de wedstrijd', zegt Cocu tegen FOX Sports. 'Zonde, want we hebben goed gespeeld.'

'En dat tegen een sterke tegenstander met veel routine en fysieke kracht. Ik vind dat we daar uitstekend tegen gespeeld hebben', aldus Cocu, die minder tevreden was over het laatste gedeelte van de wedstrijd. 'Zenit slaagde erin het ritme uit de wedstrijd te halen. In de tweede helft hadden zij meer balbezit en waren wij te slordig.'

Voorafgaand aan de wedstrijd in Eindhoven vreesde trainer Cocu al voor een dergelijk scenario. De trainer van PSV memoreerde aan de groepswedstrijden tegen Dinamo Moskou, waarin zijn team ook uitstekend speelde, maar ook toen geen goed resultaat wist te behalen (twee keer een 1-0 nederlaag).

Cocu staat voor een lastig karwei met de Eindhovenaren. In Rusland heeft PSV minimaal één doelpunt nodig. 'Als je deze wedstrijd ziet wordt het moeilijk, maar ik denk niet dat we kansloos zijn', aldus de trainer van PSV. 'Bij 0-0 of 1-1 moet je ook een goal maken. In dat opzicht verandert er niet zoveel.'