Cocu kijkt uit naar Feyenoord: 'Een fantastische topper'

Reacties

PSV hoopt zondag koploper in de Eredivisie te worden. In Eindhoven wacht de confrontatie met lijstaanvoerder Feyenoord. De kans bestaat dat Siem de Jong bij de selectie zit.

Cocu kijkt uit naar Feyenoord: 'Een fantastische topper'

Na de 0-1 Champions League-nederlaag tegen Atlético Madrid van afgelopen dinsdag, probeerde PSV zich zo snel mogelijk te richten op de topper van zondag. Volgens trainer Phillip Cocu is dat gelukt en heeft zijn ploeg het volste vertrouwen in een goed resultaat tegen Feyenoord. 'We maken als team een goede ontwikkeling door', zei de trainer op de clubsite. 'Het vertrouwen bij ons is groot. We gaan er alles aan doen om te kijken of we Feyenoord zondag in kunnen halen.' De Rotterdammers rekenden gisteravond in de Europa League af met Manchester United (1-0) en komen ongetwijfeld met het nodige zelfvertrouwen naar Eindhoven.

Hoewel PSV thuis speelt, weigert Cocu zijn ploeg aan te wijzen als favoriet. 'Je kunt niet zeggen dat wij als ploeg verder zijn dan Feyenoord. Er zullen twee ploegen op het veld staan die elkaar weinig ontlopen. Dat maakt het een fantastische topper.'

Het is de vraag of Bart Ramselaar zondag in de basis start. De middenvelder maakte vorige week, in het duel met NEC, zijn debuut in de startformatie en scoorde direct. Een paar dagen later, tijdens de ontmoeting met Atlético Madrid, viel hij halverwege de tweede helft in. Cocu is tevreden over de van FC Utrecht overgekomen Ramselaar. 'Hij heeft prima eerste weken gehad. Hij heeft goed gewerkt en getraind en maakt een goede indruk.'

Siem de Jong
Wie sowieso zondag geen basisplaats heeft, is Siem de Jong. De huurling van Newcastle United is nog niet geheel fit, maar maakt mogelijk wél deel uit van de selectie. Cocu: 'Siem gaat vanavond minuten maken bij Jong PSV. Ik sluit niet uit dat hij zondag bij ons op de bank zit.' Jong PSV ontvangt vanavond FC Dordrecht. Wie vermoedelijk niet op de bank zit, is Oleksandr Zinchencko. 'Het is nog te vroeg om te zeggen of hij bij de selectie zit. Dat is hoogst onwaarschijnlijk en afhankelijk van de training van zaterdag', zei Cocu over de Oekraïense huurling van Manchester City. Jürgen Locadia kampt met een liesblessure en komt niet in actie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.