Cocu kan in jacht op Ajax weer beschikken over Guardado

Reacties

Andrés Guardado is inzetbaar als PSV het dinsdagavond opneemt tegen Vitesse. De Mexicaan is hersteld van een beschadiging aan een bovenbeenspier, die hem drie wedstrijden aan de kant hield.

Cocu kan in jacht op Ajax weer beschikken over Guardado

De spelverdeler van de regerend landskampioen moest de duels met AZ, Willem II en Roda JC Kerkrade door de kwetsuur aan zich voorbij laten gaan, maar kan tijdens de midweekse speelronden zijn rentree in de wedstrijdselectie maken stelde trainer Phillip Cocu in aanloop naar het treffen met Vitesse.

'Hij heeft meegetraind en daar een goed gevoel aan overgehouden', zei de hoofdcoach van de Eindhovenaren op het perspraatje, een dag na de wedstrijd van de veelbesproken wedstrijd van lijstaanvoerder Ajax. De Amsterdammers kwamen weg met een gelijkspel tegen FC Utrecht door een laat gegeven strafschop. Daardoor bezet de ploeg van trainer Frank de Boer op doelsaldo nog de koppositie. Cocu wilde zich daar niet over uitlaten.

'Daar kan ik niets mee. Ik hou er niet van om met dingen bezig te zijn waar ik geen invloed op heb. Er is een nieuwe positieve situatie ontstaan op de ranglijst, die beter is dan verwacht. Daar ben ik wel tevreden mee. Ik heb ook een positief gevoel overgehouden aan dit weekend', focuste hij op de clubsite vooral op de eigen overwinning in Kerkrade (0-3).

'Vitesse is een goed voetballende ploeg', analyseerde Cocu de tegenstander van dinsdagavond (20.45 uur aftrap). 'We moeten spelen met overtuiging, geen twijfel maar ook zeker niet naïef. Winst is voor ons het vertrekpunt. Van daaruit moet je er voor zorgen dat je iedere seconde het maximale uit een wedstrijd haalt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.