Cocu: 'Ik denk wel dat wij favoriet zijn'

Reacties

PSV heeft op voorhand de beste papieren om door te dringen tot het hoofdtoernooi van de Europa League. Dat meent trainer Phillip Cocu in aanloop naar de wedstrijd van donderdag in eigen huis tegen Shakhtyor Soligorsk.

Cocu: 'Ik denk wel dat wij favoriet zijn'

'Ik denk wel dat wij favoriet zijn, we moeten een goede uitgangspositie creëren voor de uitwedstrijd', aldus Cocu tijdens het perspraatje. Overigens waakt de voormalige middenvelder van onder meer Barcelona en Oranje voor onderschatting voor de club uit Wit-Rusland.

'Als er sprake al zou zijn van onderschatting is dat na het resultaat tegen Zulte Waregem weggenomen', reageerde Cocu. Shakhtyor schakelde de Belgische club namelijk uit over twee wedstrijden (5-2 zege en 2-2). 'Het is een tegenstander waar we alert op moeten zijn, met veel ervaren spelers die heel goed kunnen counteren.'

Onbekend
In navolging van Cocu waakt ook aanvoerder Georginio Wijnaldum voor onderschatting tegen het relatief onbekende Shakhtyor. 'Ik kende die ploeg niet, maar wij mogen ze zeker niet onderschatten. Mindere tegenstanders winnen steeds vaker van grotere tegenstanders', aldus Wijnaldum.

Phillip Cocu kan in Eindhoven geen beroep doen op rechtsback Santiago Arias (liesblessure), maar ziet daarentegen wel Jetro Willems terugkeren na een langdurige knieblessure. Verder zijn ook de talenten Rai Vloet en Menno Koch opgenomen in de wedstrijdselectie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.