Wijnaldum, de absolute voortrekker van PSV

Reacties

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. Voor de tweede speelronde is dat PSV-aanvaller Georginio Wijnaldum.

Wijnaldum, de absolute voortrekker van PSV

'Vergeet niet dat we Georginio bijna het hele jaar kwijt waren. Ik denk dat zijn afwezigheid een grotere rol heeft gespeeld dan iedereen denkt.' Na afloop van PSV-NAC (6-1) keek Karim Rekik, die zijn rentree in Eindhoven had gemaakt, nog één keer in de achteruitkijkspiegel. Zijn opmerking over aanvoerder Wijnaldum ging in feite over het verleden, maar had het heden als referentiekader.

De Rotterdamse middenvelder was tegen NAC weer zo beresterk geweest, dat het bij de Scheveningse verdediger een wat-als-reactie opleverde. Rekik wilde er niets mee goed praten. Dat is niet zijn stijl. Het was meer een verduidelijking van zijn respect voor de absolute voortrekker van PSV.

Het gaat bij PSV veel over Memphis Depay, omdat hij iedere wedstrijd een paar heel mooie dingen doet en veel scoort. Wie het spel van de vleugelspeler vergelijkt met dat van de middenvelder, valt echter één ding op: bij Depay gaat nogsteeds regelmatig wat fout, bij Wijnaldum bijna niets. Het is een logisch gevolg van het herkennen van verantwoordelijkheden. Dat gaat beter naarmate je ouder wordt.

Tegen NAC Breda was Wijnaldum in iedere linie beslissend. Hij hielp bij het organiseren van de verdediging, door te wijzen en te coachen. Op het middenveld bepaalde hij het tempo en dankzij enkele schitterende loopacties stond hij twee keer succesvol aan het einde van een prachtige aanval. Zijn bijdrage was meer dan voldoende voor de titels Man van de Wedstrijd en Speler van de Week.

Bekijk hier het Gillette Pro Klassement met alle beoordelingen van de Eredivisie-spelers
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.