Clubs vellen oordeel over De Kock als KNVB-commissaris

De clubs moeten op de Algemene Vergadering Betaald Voetbal instemmen met de voordracht van Johan de Kock als commissaris technische zaken. Als hij groen licht krijgt, treedt de voormalige international toe tot de raad van commissarissen, het hoogste bestuursorgaan van de profafdeling van de KNVB.

Clubs vellen oordeel over De Kock als KNVB-commissaris

De najaarsvergadering staat gepland voor maandag 16 december. Dertienvoudig international De Kock moet de aftredende Gerard Bouwer vervangen. De oud-speler van Sparta was tussen 1993 en 2001 lid van het bestuur betaald voetbal. Daarna trad hij toe tot de raad van commissarissen. De 72-jarige Bouwer treedt af vanwege zijn leeftijd.

Voormalige voorstopper De Kock had een lange loopbaan als profvoetballer en speelde tussen 1994 en 2000 in het shirt van FC Groningen, FC Utrecht, Roda JC Kerkrade en Schalke 04. Als trainer dirigeerde hij in 2010 De Treffers naar de Topklasse. In 2011 werd De Kock vanwege de matige resultaten ontslagen bij de club uit Groesbeek. Dat gebeurde hem ook bij Spakenburg.

Verder worden voor de tuchtcommissie (Michiel van Dijk en Dick van Steenbeek), de commissie van beroep (Meiltje Barels), de beroepscommissie licentiezaken (Mart Franken), de aanklagers betaald voetbal (Roger Bos) en de adviescommissie tuchtrecht (mevrouw Kester Bik en Jacco Swart) nieuwe kandidaten voorgedragen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen