Clubs Jupiler League neigen gezamenlijk naar kunstgras

Om de identiteit te verbeteren willen de clubs in de Jupiler League massaal overgaan op het spelen van kunstgras. Het plan is in de steigers gezet tijdens een bijeenkomst van de belangenorganisatie Coöperatie Eerste Divisie (CED).

Clubs Jupiler League neigen gezamenlijk naar kunstgras

Een imagoverbetering is noodzakelijk om de financiële problemen tegen te gaan. Voorzitter Paul Rinkens van MVV daarover: 'Nog meer als nu moeten we ons gaan profileren als een opleidingscompetitie. Een springplank voor talenten. Goede velden zijn daarbij belangrijk en bovendien groeit nu al een generatie jeugdspelers op die vaker op kunstgras dan op natuurgras voetbalt.'

Op dit moment spelen Excelsior, Almere City en FC Volendam al op kunstgras in de Jupiler League. Door de velden collectief in te kopen denkt de CED kosten te kunnen besparen. Het blijft echter een forse investering van enkele tonnen per veld.

Rinkens: 'Tien clubs hebben aangegeven dat ze geïnteresseerd zijn in een verder onderzoek naar de mogelijkheden. Als ik het plaatje grofweg inschat denk ik dat aanschaf van kunstgras op lange termijn ook financieel voordeliger is dan doorgaan met de huidige onderhoudsgevoelige grasvelden. Ik denk dat je straks bijna overal kunstgras zult zien.' (Geert-Jan Jakobs)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen