Jupiler League meest productieve competitie van Europa

Wie een kaartje koopt voor een Jupiler League-wedstrijd krijgt waar voor zijn geld. Althans als het om doelpunten gaat. De Nederlandse Eerste Divisie is op dit moment de meest productieve competitie van Europa. Gemiddeld worden er 3,27 doelpunten per wedstrijd gemaakt.

Jupiler League meest productieve competitie van Europa

De Volendammer Jack Tuyp (foto) is topscorer met negentien goals. Alleen het tweede niveau van Noorwegen kan tippen aan het rendement van de Jupiler League. Het is een traditie dat het voorportaal van de Eredivisie bij de meest doelpuntrijke competities van Europa hoort. Vorig jaar stond de teller na 34 speelronden op 3,23 treffers per wedstrijd.

Maar ook in de Eredivisie zijn gemiddeld meer dan drie doelpunten per duel te bewonderen (3,14). Vorig seizoen lag dat aantal met een score van 3,26 zelfs nog wat hoger. Van de grote voetballanden scoort Spanje (2,90) in het kielzog van Nederland nog het beste, gevolgd door Duitsland (2,89) en Engeland (2,84).

In crisisland Griekenland is niet alleen een tekort aan geld, maar ook aan doelpunten. Na 21 speelronden hebben de Griekse fans slechts 2,07 goals gezien per wedstrijd.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen