'Club die ons hier verslaat zijn we nog niet tegengekomen'

Het in eigen huis ijzersterk presterende Bayer Leverkusen gaat woensdagavond op jacht naar de eerste overwinning in de historie van de Champions League tegen Manchester United. De hoofdrolspelers bij de huidige nummer twee van Duitsland hebben er alle vertrouwen in dat ook de kampioen van Engeland met de staart tussen de benen huiswaarts keert.

'Club die ons hier verslaat zijn we nog niet tegengekomen'

Leverkusen liet dit seizoen in de BayArena alleen punten liggen tegen Bayern München (1-1). Tegen het op vreemde bodem matig presterende United, de laatste vier CL-duels leverden drie gelijke spelen en een nederlaag op, ziet trainer Sami Hyypiä mogelijkheden. Zeker omdat The Red Devils aantreden zonder clubtopscorer Robin van Persie en aanvoerder Nemanja Vidic.

'We hebben thuis tot nu toe altijd goed gespeeld. Als we zowel defensief als offensief als een team opereren, hebben we zeker een kans. Als we zonder angst het veld opgaan en ons eigen spel spelen, gaat het voor United erg moeilijk worden om hier te winnen', aldus de Finse oud-speler van Willem II.

Sami Hyypiä stond in zijn loopbaan als speler van Liverpool diverse keren tegenover Manchester United. Hier duelleert hij in december 2007 met Wayne Rooney, woensdagavond ook van de partij.
Sami Hyypiä stond in zijn loopbaan als speler van Liverpool diverse keren tegenover Manchester United. Hier duelleert hij in december 2007 met Wayne Rooney, woensdagavond ook van de partij.

Voor de ploeg van Hyypiä zou een zege op United kwalificatie voor de achtste finale betekenen. Aanvalsleider Stefan Kiessling (foto) is daarom vastberaden de ploeg van manager David Moyes na de 4-2 nederlaag op Old Trafford eerder in Groep A ditmaal wel te verslaan. 'We toonden toen te veel respect, we speelden erg angstig. Nu willen we voor een verrassing zorgen.'

De sterke thuisreeks maakt dat ook Kiessling gelooft in een goede afloop. 'We hebben geleerd van die wedstrijd. We hebben sindsdien uitstekende wedstrijden gespeeld en zijn thuis echt een club om serieus rekening mee te houden. Ditmaal zijn we tot de tanden toe bewapend en treden we vol zelfvertrouwen aan. De club die ons hier verslaat zijn we nog niet tegengekomen.'

In de Champions League won Leverkusen evenwel nog nooit een wedstrijd van United. De laatste drie ontmoetingen, inclusief die van eerder dit seizoen, liepen telkens uit op een Duitse nederlaag. In het seizoen 2001/02 kende Die Werkself desondanks wel successen tegen United. Toen plaatste het zich na twee gelijke spelen (1-1, 2-2) op basis van uitdoelpunten voor de finale van het miljoenenbal, waarin Real Madrid met 2-1 te sterk zou zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen