Club Brugge ploetert ook in derby voort ondanks doelpunt Noa Lang

Club Brugge blijft maar voortploeteren in de Jupiler Pro League. Ondanks een vroeg doelpunt van Noa Lang leverde de derby tegen Cercle Brugge zondagmiddag geen overwinning op.

Cercle Brugge
2 - 2
Club Brugge
Club Brugge

Club Brugge won begin september op eigen veld nog eenvoudig van stadgenoot Cercle (4-0), maar draait vijf maanden later een stuk minder goed dan toen. Van de laatste tien competitieduels leverde er slechts eentje een overwinning op en eindigden er acht (!) in een gelijkspel. In de Brugse derby van zondagmiddag kwam er daar weer een gelijkspel bij.

Dat terwijl Lang nog wel voor een vroege voorsprong zorgde. De 23-jarige aanvaller tikte de bal eenvoudig binnen op aangeven van Ferran Jutglà na een snelle uitbraak van Club Brugge, dat het opmerkelijk lastig had in de derby. Stadgenoot Cercle domineerde het duel en kreeg vijf minuten na rust loon naar werken toen Kévin Denkey van dichtbij scoorde.

Club Brugge, waar Bjorn Meijer in de eerste helft uitviel met een enkelblessure, bleef het lastig hebben tegen de stadgenoot, maar kwam twintig minuten toch weer op voorsprong dankzij een geplaatst schot van Casper Nielsen. Cercle Brugge gaf zich echter niet gewonnen en maakte nog gelijk via Thibaut Somers, die raak kopte uit een corner.

Zo zat een overwinning er wederom niet in voor Club Brugge, dat in de slotfase zelfs nog aan de bak moest om een nederlaag in de derby te voorkomen. Doelman Simon Mignolet hield zijn ploeg in de slotfase op de been, waardoor trainer Scott Parker weer een punt kan beschrijven. De achterstand op koploper RC Genk blijft echter gigantisch.