Club Brugge helpt Simons niet aan onvergetelijke verjaardag

Reacties

De Belgische topper tussen Anderlecht en Club Brugge heeft zondag geen winnaar opgeleverd. Het bleef 0-0 in een wedstrijd waaraan weinig smaak zat.

Club Brugge helpt Simons niet aan onvergetelijke verjaardag

Club Brugge probeerde zondag een einde te maken aan een pijnlijke reeks. De laatste competitiezege van de regerend kampioen op bezoek bij Paars-Wit dateerde van achttien jaar geleden. Bovendien wilde Club Brugge aanvoerder Timmy Simons een onvergetelijke veertigste verjaardag bezorgen.

In de eerste helft bleef wapengekletter uit; de doelmannen Frank Boeckx en Ludovic Butelle hoefden nauwelijks in te grijpen. Club Brugge kwam in de beginfase nog wel goed weg. Sofiane Hanni wist Lukasz Teodorczyk niet te bereiken nadat Ricardo van Rhijn een hoge bal verkeerd beoordeelde. Van Rhijn was een van de vier Nederlanders aan de aftrap, naast Stefano Denswil (Club Brugge), Ruud Vormer (Club Brugge) en Bram Nuytinck (Anderlecht).

Na de hervatting nam Anderlecht de regie in handen, ook omdat Simons zich geregeld af liet troeven door Leander Dendoncker. De thuisploeg deed echter weinig met de mogelijkheden. Onder anderen Hanni miste de scherpte. Aan de andere kant stichtte Vormer gevaar met een schot dat door Boeckx werd gekeerd.

Door de remise blijft Zulte Waregem koploper in de Jupiler Pro League. Nummer twee Club Brugge volgt op één punt, nummer drie Anderlecht heeft drie punten minder dan de lijstaanvoerder. Zulte kwam vrijdag niet verder dan een 1-1 remise bij SC Lokeren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.