Club Brugge begint met overwinning, Zenit blijft morsen

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere (Europese) competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• Ondanks een vroege rode kaart voor voormalig PSV'er Timmy Simons is Club Brugge de Belgische competitie gestart met een 2-0 zege op Charleroi • Na 21 minuten moest de middenvelder al het veld ruimen vanwege een te harde tackle • Op slag van de eerste helft, die nauwelijks kansen opleverde, werd het weer tien tegen tien toen Damien Marcq zijn tweede gele kaart kreeg • Na 66 minuten was het de Chinees Shangyuan Wang die de score opende namens Club • Pas in de blessuretijd nam Jonathan Blondel met de 2-0 de twijfels weg • Het overige programma van de eerste speelronde wordt zaterdag en zondag afgewerkt in België • • Zenit Sint-Petersburg beleeft in Rusland een teleurstellende competitiestart • Vrijdag werd op eigen veld tegen Kuban Krasnodar met 1-1 gelijkgespeeld, waardoor Zenit na drie duels pas op vier punten staat • Andrei Arshavin, die nadat zijn contract bij Arsenal afliep transfervrij overkwam, zette Zenit nog wel op voorsprong • Gheorge Bucur zorgde in de slotfase evenwel voor de gelijkmaker, waardoor Kuban na drie duels over vijf punten beschikt • Bij Kuban zat Aras Özbiliz niet bij de selectie • Vrijdag werd bekend dat hij naar Spartak Moskou verkast • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.