CL-plaatsing Liverpool in gevaar door 'fobie voor de kleintjes'

Reacties

De nederlaag van Liverpool thuis tegen Crystal Palace (1-2) is geen incident. Niet alleen was het al de derde zege op Anfield op rij voor The Eagles, voor de nummer drie van de Premier League gaat het vaak mis tegen clubs uit het rechterrijtje.

CL-plaatsing Liverpool in gevaar door 'fobie voor de kleintjes'

Met nog vier wedstrijden voor de boeg moet Liverpool vrezen buiten de topvier te vallen. Manchester City en United hebben namelijk respectievelijk twee en drie punten achterstand, maar speelden beide twee wedstrijden minder. Opvallend is echter dat Liverpool dit seizoen nog niet verloor van een club in het linkerrijtje. Juist tegen de kleintjes heeft de ploeg van manager Jürgen Klopp zijn titelkansen verspeeld.

De zes nederlagen van Liverpool dit seizoen in de Premier League werden geleden tegen laagvliegers Burnley (2-0), AFC Bournemouth (4-3), Swansea City (2-3), Hull City (2-0), Leicester City (3-1) en Crystal Palace (1-2). En dat terwijl er tegen Chelsea, Tottenham Hotspur en Manchester City vier van de zes punten werden gepakt. Tegen Everton en Arsenal werd zelfs thuis én uit gewonnen.

'Ik weet dat er veel mensen denken Oh nee, we laten kwalificatie voor de Champions League door onze vingers glippen, maar zover is het nog niet', aldus Klopp. 'We zullen er alles aan blijven doen. We proberen alles uit het seizoen te persen wat mogelijk is. Duidelijk is dat het nog een pittig slot van het seizoen wordt voor ons.'

Liverpool komt dit seizoen nog vier keer in actie in de Premier League. Eerst zijn Watford (uit) en Southampton (thuis) uit het linkerrijtje de tegenstanders. De laatste twee wedstrijden worden afgewerkt tegen West Ham United (uit) en Middlesbrough (thuis), beide uit het rechterrijtje.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.