Clemente vervangt ontslagen coach Tenerife

Tenerife heeft maandag coach Pepe Mel ontslagen. De laatste plaats in de Primera Division was reden genoeg voor het bestuur van de club om de trainer zijn congé te geven. Als vervanger moet Javier Clemente proberen de eilandbewoners in de hoogste Spaanse divisie te houden.

Pepe Mel verloor het merendeel van zijn krediet met de oorwassing door Barcelona, twee weken geleden. Onder meer door vier doelpunten van Patrick Kluivert vernederde Barça Tenerife in het eigen Heliodoro Rodríguez López met 6-0. Bovendien slaagde zijn ploeg er de laatste zeven duels niet in om te winnen. Meer dan drie gelijke spelen bleek een te grote opgave. Zondag was degradatieconcurrent Rayo Vallecano nog met 2-0 te sterk.

Oud-bondscoach van Spanje, Clemente, denkt zich met de Blanquiazules te kunnen handhaven in de Primera Division. 'Ik denk dat ik de problemen wel kan oplossen. Het belangrijkste is om veel wedstrijden te winnen. Het is duidelijk dat de ploeg de laatste weken heel slecht gespeeld heeft en slechts 24 punten heeft. Maar als de ploeg rustig blijft, dan is er al een obstakel uit de weg geruimd om te gaan winnen.'

Clemente was vorig seizoen nog tijdelijk werkzaam bij Olympique Marseille, alvorens hij daar vanwege slechte resultaten werd ontslagen. Daarvoor coachte hij onder meer Real Sociedad, Betis Sevilla en Spanje.

Bekijk hier al onze video's