CL-debutant Memphis en Martial in basis United

Reacties

Manchester United begint met Memphis Depay aan de Champions League-wedstrijd tegen PSV. Anthony Martial krijgt zijn eerste basisplaats van manager Louis van Gaal.

CL-debutant Memphis en Martial in basis United

Voor Memphis is het dinsdagavond op meer fronten een bijzondere wedstrijd. De aanvaller maakt niet alleen zijn debuut in de Champions League, maar doet dat ook nog eens in het hem bekende Philips Stadion. De Oranje-international, die zaterdag tegen Liverpool in de rust naar de kant werd gehaald, moet net als Ashley Young vanaf de zijkant voor het gevaar zorgen.

De vraag was hoe Van Gaal de vacature Wayne Rooney zou opvullen. De Engelse international ontbreekt dinsdag in Eindhoven vanwege een hamstringblessure. Afgelopen zaterdag werd gekozen voor de middenvelder Marouane Fellaini als gelegenheidsspits. Tegen PSV geeft Van Gaal de voorkeur aan Martial. Voor de Franse jongeling, die voor vijftig miljoen euro werd overgenomen van AS Monaco, is het zijn eerste optreden voor United als basiskracht.  

In vergelijking met de wedstrijd tegen Liverpool (3-1 winst) heeft Van Gaal weinig wijzigingen doorgevoerd. Alleen Michael Carrick moet zijn plaats afstaan aan Young, die aan de zijkant staat. Mata komt daardoor centraal te spelen. Daley Blind begint net als zaterdag op Old Trafford centraal achterin. 

Opstelling Manchester United: De Gea; Darmian, Smalling, Blind, Shaw; Schweinsteiger, Herrera; Young, Mata, Memphis; Martial.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.