Clasie: 'Verlies kunnen we onszelf verwijten'

Jordy Clasie kon niet leven met de naar zijn mening onnodige 2-1 nederlaag. Feyenoord werd zondag in eigen huis verslagen door FC Utrecht, door doelpunten van Nacer Barzite en Rodney Antwi. 'We hebben het onszelf veel te moeilijk gemaakt.'

'We waren heer en meester', wijst de aanvoerder van de Rotterdammers in gesprek met Fox Sports naar het spel van de thuisclub in de eerste helft. 'We speelden fel, goed en dominant. We waren aanwezig en dat willen we ook graag in De Kuip. Daar moeten we altijd voor de winst gaan.'

Met het openingsdoelpunt van Mitchell Te Vrede leek Feyenoord goed op weg, maar nadat Nacer Barazite FC Utrecht vlak voor rust langszij bracht en Rodney Antwi een kleine twintig minuten voor tijd de genadeklap uitdeelde ging de wedstrijd zelfs verloren. 'Bij rust hadden we al met 2-0 voor moeten staan', treurde Clasie.

'Maar we misten te veel kansen en dan weet je in het voetbal dat de bal er aan de andere kant bij de eerste kans van de tegenstander er meteen invliegt. Dat kunnen we onszelf verwijten. Daarna hadden we niet meer de stootkracht en de power om de 2-1 achterstand om te buigen.'