Clash tussen Van Gaal en sponsoren dreigt bij United

Reacties

Een botsing van belangen ligt op de loer bij Manchester United. Grote sponsoren willen dat de club gaat touren door Azië, een vooruitzicht waar manager Louis van Gaal niet aan wil denken.

Clash tussen Van Gaal en sponsoren dreigt bij United

Geldschieters willen dat Manchester United zich volgend jaar in het Verre Oosten voorbereidt op het nieuwe seizoen. Sponsoren als Chevrolet en Aon hebben een trip naar China en een aantal andere Aziatische landen in gedachten voor United, weet The Telegraph. Gezien de invloed van deze geldschieters is het de vraag of de clubleiding 'nee' kan zeggen tegen hun plannen.

Een clash ligt daardoor op de loer op Old Trafford, want Van Gaal heeft diverse malen zijn afschuw uitgesproken van commerciële trips tijdens de zomerstop. Net als vorig seizoen bereidde United zich deze zomer in de Verenigde Staten voor op het nieuwe seizoen, maar door ingrijpen van Van Gaal ondernamen de spelers daar veel minder commerciële activiteiten dan een jaar eerder.

Ook hadden The Red Devils in de VS dit jaar twee vaste uitvalsbases, terwijl er vorig jaar wekelijks door diverse tijdzones gereisd werd, wat de conditie van de spelers niet ten goede kwam. Ook beklaagde Van Gaal zich destijds over de luchtvochtigheid van de gebieden waarin hij verbleef met zijn selectie. Terwijl het seizoen 2015/16 nog moet beginnen wacht Van Gaal met het oog op de jaargang daarna dus eenzelfde strijd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.