City spoelt kater weg bij Reading, Mancini toegezongen

Manchester City heeft de eerste wedstrijd na het ontslag van manager Roberto Mancini met succes volbracht. Op bezoek bij het al gedegradeerde Reading waren treffers van Sergio Agüero en Edin Dzeko voldoende om de kater van de verloren FA Cup-finale enigszins weg te spoelen: 0-2

City spoelt kater weg bij Reading, Mancini toegezongen

Omdat behalve Mancini ook zijn assistent David Platt, zij het vrijwillig, niet langer onder contract staat bij The Citizens, was de 63-jarige Brian Kidd (foto midden) eindverantwoordelijke in het Madejski Stadium.

En de Engelse interim-manager zag dat City een stuk voortvarender voor de dag kwam dan in de met 1-0 verloren finale van afgelopen zaterdag. Met bij vlagen vloeiend combinatievoetbal liet het zien die nederlaag, voor zover mogelijk, recht te willen zetten. Een wonderschoon uitgespeeld doelpunt van Agüero in de veertigste minuut was het resultaat. Hoewel City na de landstitel van vorig seizoen tijdens deze jaargang geen enkele hoofdprijs pakte, werd de naam van Mancini door de meegereisde City-supporters massaal gescandeerd en waren er spandoeken die de 48-jarige Italiaan een hart onder de riem moesten steken. Uiteindelijk kreeg ook het resultaat nog een prettiger aanzicht toen invaller Edin Dzeko uit een steekpass van David Silva de 0-2 binnenschoot.

Door de overwinning is City definitief zeker van de tweede plaats. Bij een nederlaag had Chelsea de uittredend landskampioen nog kunnen achterhalen. De voorsprong is met zes punten nu te groot om tijdens de laatste speelronde te overbruggen. Aankomend weekend sluit City het turbulente seizoen af met een thuiswedstrijd tegen Norwich City.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen