City nadert koppositie, De Jong misdraagt zich

Manchester City heeft zondag in eigen huis Newcastle United op een nederlaag getrakteerd: 2-1. Het duel werd ontsierd door een horrortackle van Nigel de Jong. De Nederlander brak, naar het zich liet aanzien, het onderbeen van middenvelder Hatem Ben Arfa.

Met slechts vier minuten op de klok en een 0-0 stand kwam De Jong hard in op Ben Arfa. De Fransman werd na de charge met een zuurstofmasker op een brancard van het veld gedragen.

De Jong werd overigens niet bestraft voor de overtreding. Eerder werd de Nederlander al bekritiseerd na zijn harde overtreding in de WK-finale. Destijds was Xabi Alonso het slachtoffer.

Ruim tien minuten na de harde charge zette aanvoerder Carlos Tévez (foto) zijn ploeg uit een strafschop op voorsprong. Newcastle-goalie Tim Krul kon de inzet niet stoppen.

Halverwege het eerste bedrijf bracht Jonás Gutiérrez Newcastle op gelijke hoogte. Na ongelukkig uitverdedigen van Vincent Kompany, rondde de middenvelder in twee pogingen af. Zijn schot verdween fraai in de lange hoek.

Invaller Adam Johnson bracht The Citizens in de tweede helft uiteindelijk de verlossing: 2-1. Door de zege stijgt City naar de tweede plaats.