Tévez schiet Manchester City langs matig Chelsea

Manchester City heeft een zwak Chelsea via een 1-0 overwinning het eerste puntenverlies van deze jaargang bezorgd. De Londenaren gingen op 17 april (2-1 verlies tegen Tottenham Hotspur) voor het laatst onderuit.

Tévez schiet Manchester City langs matig Chelsea

Manchester City-coach Roberto Mancini klaagde vooraf over zijn door blessures matig bezette defensie. De Italiaanse oefenmeester koos er daarom voor de twintigjarige Belg Dedryck Boyata zijn eerste speelminuten van dit seizoen te geven en posteerde hem als rechtsback.

Pablo Zabaleta verkaste naar de linkerkant. Het centrale duo achterin werd gevormd door Kolo Touré en Vincent Kompany. Nigel de Jong was het defensieve slot op de deur van het middenveld. Zijn collega van Chelsea, Carlos Ancelotti, had John Terry weer terug, maar miste Frank Lampard en Salomon Kalou.

De ploegen speelden een zeer afwachtende eerste helft. Zowel Manchester City als Chelsea hielden veel mensen achter de bal en toonden beduidend meer interesse in het voorkomen van doelpunten dan in het produceren daarvan. Slechts een kans was er te noteren in de eerste helft. De mee opgekomen rechtsback Branislav Ivanovic kopte namens de Londenaren op de lat buiten bereik van City-goalie Joe Hart.

Na rust ging de thuisploeg er iets fanatieker tegenaan en produceerde, voornamelijk onder impuls van David Silva, wat kleine kansjes. Het trof echter vooral de hechte defensie van Chelsea. Het wachten was op een fout van een van de spelers en dat gebeurde iets binnen het uur. De Braziliaan Ramires leed simpel balverlies en Yaya Touré stuurde de tot dan onzichtbare Carlos Tévez op avontuur.

De Argentijn startte zijn loopactie op eigen helft, maar mocht komen tot het strafschopgebied omdat geen verdediger van Chelsea durfde in te grijpen. Met een diagonaal schot liet de spits Petr Cech kansloos. Het tot dan toe in de Premier League ongeslagen Chelsea - alle vijf wedstrijden waren gewonnen - incasseerde pas de tweede tegentreffer. Wat vooral tegenviel voor de ploeg van Ancelotti was dat zij er op geen enkele manier in slaagde een offensief te openen.

Nicolas Anelka speelde weer eens zijn eigen wedstrijd en de deelname van Didier Drogba en Florent Malouda aan het duel was alleen terug te zien op het wedstrijdformulier. Waar City defensief eenvoudig overeind bleef, kon het in de counter nog regelmatig gevaar stichten. Silva was het meest dichtbij, maar het uit een zeer moeilijke hoek gelanceerde schot was een prooi voor Cech.

Ondanks de nederlaag blijft Chelsea, vanwege de opgebouwde afstand op de achtervolgers, koploper in de Premier League. The Citizens kruipen langzaam richting de top, maar zullen vooral voldoening halen uit het feit dat de ploeg met torenhoge ambities in een topper overeind bleef.

Bekijk hier al onze video's