City als koploper naar United na benauwde zege op West Ham

Reacties

Manchester City heeft de koppositie in de Premier League gegrepen na zijn derde achtereenvolgende zege. West Ham United werd met 3-1 verslagen in een wedstrijd die twee gezichten kende.

City als koploper naar United na benauwde zege op West Ham

Een van de taken die Pep Guardiola bij zijn aanstelling bij City meekreeg was de ploeg aantrekkelijk te laten voetballen. Dat de Spaanse manager aardig op weg is om het combinatievoetbal bij The Citizens er in te slijpen, werd in de zevende minuut duidelijk. David Silva gaf de bal binnendoor mee aan Nolito, de Spanjaard legde perfect terug op Raheem Sterling en de Engelsman schoot raak in de verre hoek. In een hoog tempo was de West Ham-verdediging uit elkaar gespeeld, met de 1-0 als opbrengst.

City speelde sterk in de eerste helft. West Ham won vorig seizoen nog met 2-1 op bezoek bij de topclub, maar had zondag lange tijd niets te vertellen. In de achttiende minuut nam City al verder afstand. Uit een vrije trap van Kevin De Bruyne kopte Fernandinho overtuigend de tweede treffer van de middag binnen. Zo leek City comfortabel op weg naar zijn derde achtereenvolgende competitiezege, maar de bezoekers uit Londen kwamen na rust sterker voor de dag.

Michail Antonio bracht de spanning met nog ruim een halfuur te gaan volledig terug in het Etihad Stadium. De sterke Engelsman bestreek de rechterflank en dook bij de tweede paal op om uit een voorzet van Arthur Masuaku binnen te knikken. City was slordig geworden, maar kreeg nog wel kansen. Zo bracht Sergio Agüero de marge weer bijna naar twee, maar hij kreeg zijn schot niet tussen de palen op aangeven van De Bruyne. De Argentijn deed even later in negatieve zin van zich spreken met een elleboogstoot aan het adres van Winston Reid. De West Ham-verdediger viel uit en werd vervangen door spits Jonathan Calleri.

Door de offensieve wissel van manager Slaven Bilic kreeg City meer ruimte. Invaller Samir Nasri verzuimde de wedstrijd in het slot te gooien. Hij stuitte na een goede steekpass van Agüero in eerste instantie op Adrián en kreeg de bal in de rebound niet voorbij Sam Byram. In de extra tijd was het wel raak. Silva raakte eerst nog de paal, maar was als aangever belangrijk bij de laatste treffer van de wedstrijd. Na een pass van de spelmaker omspeelde Sterling de uitgekomen Adrián, waarna hij raak schoot: 3-1.

Door de derde zege gaat Manchester City direct na de interlandperiode als koploper op bezoek bij Manchester United (zaterdag 10 september, 13.30 uur). United heeft ook nog al zijn wedstrijden gewonnen, maar heeft een minder doelsaldo. West Ham, dat het bij City zonder aanwinst Simone Zaza en sterspeler Dimitri Payet moest doen, staat voorlopig in de middenmoot als nummer twaalf.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.