Goudhaantje Rashford helpt Man Utd in extremis voorbij Hull

Reacties

Manchester United heeft met veel moeite gewonnen op bezoek bij Hull City. Invaller Marcus Rashford hielp de bezoekers pas laat voorbij de promovendus met een intikker: 0-1.

Goudhaantje Rashford helpt Man Utd in extremis voorbij Hull

Hull kocht deze zomer nog niemand, uit armoede wisselde interim-manager Mike Phelan (in het verleden assistent van Sir Alex Ferguson) in de eerste twee competitiewedstrijden slechts één keer, maar de club won wel zijn eerste twee competitiewedstrijden. De promovendus legde zaterdag ook het sterrenensemble van United het vuur aan de schenen. De bezoekers speelden in een te laag tempo en maakten het Hull zo maar zelden lastig.

Het meeste gevaar in de eerste helft kwam in de fase vlak voor rust. Op aangeven van Juan Mata mocht Wayne Rooney van dichtbij uithalen, maar hij knalde tegen het lichaam van centrumverdediger Curtis Davies. Even later leek Zlatan Ibrahimovic toe te kunnen slaan, maar de Zweed kon ondanks een ultieme poging niet bij de bal uit een vrije trap van Wayne Rooney. In de rebound hakte de spits van The Mancunians de bal in het zijnet.

Dat het na een uur nog 0-0 stond, was voor José Mourinho, die Memphis Depay buiten de wedstrijdselectie had gelaten, het sein voor een impuls te zorgen. Henrikh Mkhitaryan maakte zijn opwachting en ook Rashford deed dat even later. Het bleek een gouden wissel, want de achttienjarige aanvaller liep in de extra tijd de bal binnen uit een voorzet van Rooney.

De zege kwam United toe gezien de kansenverhouding. In de slotfase was het puur overleven voor de promovendus. Doelman Eldin Jakupovic onderscheidde zich met een paar reflexen en uitblinker Davies gooide zich keer op keer voor een inzet. Het leek lange tijd genoeg voor een punt, maar Rashford besliste anders.

Met dank aan de jongeling is United na drie speelronden nog foutloos. De ploeg heeft negen punten uit drie wedstrijden, Hull heeft er drie minder.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.