Cissé: 'Gelukkig gaat het nu over andere dingen dan de teen'

Reacties

Sekou Cissé heeft zich ongeveer acht maanden na zijn vertrek bij Feyenoord opgewerkt tot een vast gezicht in de basis van RC Genk. Het blessureleed waarmee de Ivoriaanse linksbuiten in zijn Rotterdamse periode kampte, heeft hij achter zich gelaten.

Cissé: 'Gelukkig gaat het nu over andere dingen dan de teen'

'Sinds december heb ik fysiek nergens last meer van gehad', vertelt Cissé in gesprek met Voetbal International. 'Al die jaren bij Feyenoord draaide het alleen maar om die teen. Erg overdreven, maar het zorgde wel voor veel problemen. Gelukkig gaat het nu weer over andere dingen.'Onder meer vanwege een ingescheurd teenbotje, dat veel te laat werd geconstateerd, liep het dienstverband van de aanvaller in De Kuip uit op een drama. Slechts 59 competitieduels speelde Cissé in vierenhalve seizoenen.

Op 3 januari van dit jaar werd zijn contract met Feyenoord ontbonden, waarna Mario Been hem naar RC Genk haalde.Daar maakte de voormalig aanvaller van Roda JC dermate veel indruk dat zijn contract eind maart al met een seizoen werd verlengd. 'In Nederland waren veel mensen verrast, maar ik denk dat ik het bij Genk goed heb gedaan', zegt Cissé, inmiddels goed voor negentien wedstrijden in de Eerste Klasse.

'Dit seizoen heb ik, afhankelijk van het systeem, gevoetbald als linksbuiten en linkermiddenvelder. Het wisselt soms. In België is het voetbal zelfs iets fysieker dan in Nederland. Momenteel zit ik dicht tegen het niveau van mijn Roda JC-tijd; dat is denk ik wel de beste periode die ik als voetballer kende.'De hereniging met Mario Been in Genk was van slechts korte duur. De Rotterdammer werd in februari ontslagen. Cissé: 'Dat was voor mij een heel moeilijke situatie, omdat Mario Been veel vertrouwen in mij had. Al heb ik nu ook bewezen dat ik onder andere trainers kan presteren. Hopelijk kan ik mijn huidige niveau vasthouden.'

'In België volg ik de wedstrijden van Feyenoord nog steeds. Met veel jongens uit de selectie, goede vrienden, heb ik nog regelmatig contact. Zoals Ruudje Vormer, Jordy Clasie en Terence Kongolo. Het is heel jammer dat de club deze zomer veel goede spelers is kwijtgeraakt. Maar het betekent aan de andere kant dat die jongens het bij Feyenoord heel goed gedaan hebben de afgelopen jaren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.