Chili in de ban van spionage en partijdige arbitrage

Reacties

In de voorbereiding op het duel met Brazilië van zaterdag 18.00 uur maakt Chili zich vooral zorgen over spionage en de mogelijke invloed van de arbiter.

Chili in de ban van spionage en partijdige arbitrage

De hele wereld zag hoe Brazilië in de openingswedstrijd tegen Kroatië (3-1 zege) in een zetel werd geholpen door arbiter Yuichi Nishimura, die een strafschop gaf na een onschuldig duel tussen Fred en Vedran Corluka. Sánchez vreest dat Howard Webb, zaterdag de arbiter van dienst, in het geval van twijfel ook de voorkeur aan het gastland zal geven.

'Het elftal van Brazilië staat bol van de kwaliteit, maar mijn echte zorg is de scheidsrechter. We zullen zien hoe het uitpakt', aldus Sánchez. De aanvaller van Barcelona denkt dat de kracht van Brazilië dit toernooi achterin ligt. 'Ze hebben de beste verdediging van alle WK-deelnemers. Ik kijk ernaar uit om me met hen te meten en om tegen mijn clubgenoten Neymar en Daniel Alves te spelen.'

De mogelijke invloed van Howard Webb houdt Chili in zijn greep.
De mogelijke invloed van Howard Webb houdt Chili in zijn greep.

Neymar kijkt zelf ook uit naar het weerzien. 'Ik bel Alexis vaak de laatste tijd. Dat we elkaar nu tegenkomen op het WK is heel bijzonder', zegt de Braziliaan. 'Alexis is een speler die ik bewonder. We moeten oppassen voor hem, want als we hem ruimte geven straft hij dat genadeloos af.' Alves is het met Neymar eens: 'Chili heeft enkele uitstekende spelers, maar Alexis is met afstand de beste.'

Helikopter
Chili is in de aanloop naar de achtste finale niet alleen in de ban van de rol die de arbiter zou kunnen spelen. Het land vreest namelijk ook voor spionage. Tijdens de training van Chili vloog er namelijk een helikopter van een Braziliaans tv-station over. 'We hebben dat ding met ballen proberen te raken, maar het is niet gelukt', aldus vleugelverdediger Mauricio Isla.

Het tv-station bood inmiddels zijn excuses aan, maar bondscoach Jorge Sampaoli vreest dat de Brazilianen een inkijkje hebben gekregen in de tactiek die hij zaterdag wil hanteren. De Chileense bond heeft daarom een dringend beroep gedaan op de zender om de beelden niet te verspreiden.

Beleef het WK met VI Premium. Nu de eerste twee maanden slecht € 3,99.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.