Chery maakt 'China-debuut' in desolaat decor

Guizhou Hengfeng Zhicheng en Liaoning hebben vrijdag beide een punt overgehouden aan het openingsduel van de Chinese Super League: 1-1. Bij de thuisploeg maakte aanwinst Tjaronn Chery de negentig minuten vol.

De bezoekers kwamen in de veertiende minuut op voorsprong dankzij een benutte strafschop van James Chamanga. Elf minuten na de hervatting herstelde Guizhou Hengfeng Zhicheng de balans. Deze keer maakte Nikica Jelavic geen fout vanaf elf meter.

Door een rode kaart van keeper Shi Xiaton moesten de bezoekers in de laatste 25 minuten met tien man spelen én met een veldspeler op doel omdat er al drie keer was gewisseld. Het bleef evenwel 1-1. Als gevolg van een straf van de Chinese voetbalbond moest Guizhou Hengfeng Zhicheng zonder publiek spelen, waardoor de opening van het nieuwe seizoen zich voltrok in een desolaat decor.

De afgelopen transferperiode stond er geen maat op de uitgaven van Chinese clubs. De teams in de hoogste klasse trokken voor een totaalbedrag van bijna vierhonderd miljoen euro nieuwe spelers aan. Daarmee bleef de Chinese Super League de Premier League (260 miljoen euro aan versterkingen) en de Ligue 1 (159 miljoen euro) voor.

Komend weekeinde wordt onder meer de kraker tussen landskampioen Guangzhou Evergrande en het ambitieuze Beijing Guoan afgewerkt.