Chelsea ontsnapt nu wel aan schorsing: Ivanovic vrijuit

Reacties

Branislav Ivanovic hoeft niet te vrezen voor een schorsing na zijn gedrag in het thuisduel met Everton van woensdag (1-0 zege). Dat heeft de Engelse voetbalbond (FA) laten weten.

Chelsea ontsnapt nu wel aan schorsing: Ivanovic vrijuit

De Servische verdediger van Chelsea raakte in de 86ste minuut betrokken bij een opstootje met James McCarthy, die hij bij zijn nek greep en een kopduw gaf. In de Engelse media werd direct van een saillante poging tot bijten gesproken door de Serviër, die in het verleden zelf slachtoffer werd van de bijtgrage Luis Suarez. Een speciale commissie van de FA heeft het opstootje beoordeeld en vond een schorsing niet nodig.

Wel werden Chelsea en Everton op de vingers getikt voor het niet onder controle houden van hun spelers. De clubs hebben nog tot dinsdag om te reageren op het voorval, waarna de FA zal bepalen of er nog een sanctie volgt voor de clubs.

Na het opstootje gebeurde er op Stamford Bridge nog veel meer. Gareth Barry werd met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd en Willian bezorgde Chelsea met de late 1-0 de zege.

Na afloop sprak Everton-manager Roberto Martinez uit dat het gedrag van Ivanovic een rode kaart verdiende. Chelsea-coach José Mourinho liep weg bij een interview toen hij werd geconfronteerd met het gedrag van Ivanovic en wilde niet op het incident ingaan.

Eerder dit seizoen kreeg Mourinho een boete voor kritiek op de arbitrage en werd Diego Costa wel op basis van televisiebeelden geschorst. Mourinho meende al eerder dat Chelsea dusdanig benadeeld werd dat er een hetze tegen zijn ploeg aan de gang zou zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.