Chelsea met basisdebutant Aké naar kwartfinale FA Cup

Chelsea is volgende week zondag de tegenstander van Manchester United in de kwartfinale van de FA Cup. Op bezoek bij Middlesbrough waren de Londenaren woensdagavond te sterk: 0-2.

De Nederlander Nathan Aké (18) speelde bij Chelsea de hele wedstrijd als controlerende middenvelder, waar ruimte was doordat onder meer David Luiz en Frank Lampard aan de kant bleven. Het was zijn eerste wedstrijd in de basis. Naast hem in de bekende 4-2-3-1-formatie van manager Rafael Benítez stond de Braziliaan Ramires.

Via Ramires kon Chelsea zes minuten na rust pas afstand nemen van de thuisploeg. Van even buiten het zestienmetergebied schoot de Braziliaan de bal hoog in de verre hoek.

De mooiste treffer van de avond komt op naam van Victor Moses, al was dat vooral te danken aan de voorbereiding van Eden Hazard. De Belgische middenvelder schoot als een speer door de verdediging na een één-tweetje met Oscar, waarna hij de bal aan Moses gaf. Scoren was voor hem een kleine moeite.

Chelsea speelt op 10 maart op Old Trafford tegen Manchester United. Diezelfde dag speelt Millwall (2) tegen Blackburn Rovers (2). De andere twee kwartfinales zijn een dag eerder: Everton – Wigan Athletic en Manchester City Barnsley (2).

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.