Chelsea in de tweede helft met gemak voorbij Brentford

Aan een kwartier in de tweede helft had Chelsea genoeg om in eigen stadion korte metten te maken met Brentford in het FA Cup-toernooi. Juan Mata was de belangrijkste man tijdens de 4-0 zege, die Chelsea een plek in de achtste finales bezorgt.

Chelsea in de tweede helft met gemak voorbij Brentford

Het eerste duel eindigde eind januari in 2-2, waardoor een replay noodzakelijk was. De Nederlander Nathan Aké zat in tegenstelling tot het Europa League-duel van donderdag tegen Sparta Praag (0-1) niet bij de selectie. Hij moest toezien hoe Chelsea in de eerste helft de grootste kansen kreeg. Twee keer bereidde Juan Mata een aanval uitstekend voor, maar eerst kon Demba Ba niet bij de bal en daarna was het Oscar die de bal tegen de paal schoot.

Toch was het Brentford dat met het meest wrange gevoel de rust inging. Marcello Trotta schoot raak, maar scheidsrechter Martin Atkinson had al afgefloten voor een overtreding van David Luiz op Adam Forshaw.

Een kwartier na rust bleek Juan Mata alsnog beslissend. Een uittrap van Petr Cech belandde bij Demba Ba, die de bal bij Mata bracht. De Spaans international schoot laag in de hoek hard raak.

Oscar verdubbelde even later de score. Uit een voorzet van Branislav Ivanovic deed hij de bal achter zijn standbeen langs in het doel belanden. Brentford mocht definitief stoppen met denken aan een stunt toen Frank Lampard op aangeven van Mata voor de 3-0 zorgde. Het slotakkoord was voor John Terry, die bij de tweede paal knap raak kopte.

Chelsea gaat in de achtste finale op bezoek bij Middlesbrough. Het duel staat gepland op woensdag 27 februari.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen