Chelsea, Arsenal en Spaans Swansea winnen hun duels

Chelsea heeft zich hersteld van de late nederlaag van vorige week tegen Newcastle United. Wigan Athletic werd verslagen. Arsenal moest alle zeilen bijzetten om Sunderland te verslaan, terwijl Swansea City leunde op de Spanjaarden.

Chelsea – Wigan Athletic 4-1Chelsea, zonder de geblesseerden Demba Ba en John Terry en met de ietwat zieke Juan Mata op de bank, had in de beginfase moeite om de boel op slot te houden. Doelman Petr Cech moest tot drie keer toe ingrijpen in de eerste tien minuten. Vervolgens nam Chelsea het heft in handen en werd het na 23 minuten 1-0. Fernando Torres stuurde Ramires diep, die de bal één-op-één met Ali Al Habsi koelbloedig binnen werkte.

Snel in de tweede helft verdubbelde Eden Hazard de voorsprong met zijn zevende treffer van het seizoen, op aangeven van César Azpilicueta. Twee minuten later bracht Shaun Maloney echter de spanning terug. Bij een lange bal kwam Cech te laat uit, waarop Maloney eerder bij de bal was en in een leeg doel binnen kon schuiven.

De tegentreffer van Wigan bracht de spanning nog wat terug, maar in de slotfase besliste Frank Lampard de wedstrijd. De ervaren middenvelder, die nog altijd geen zekerheid heeft over zijn toekomst, liet zien dat hij nog in uitstekende vorm is en schoot de bal vanaf randje zestien in de benedenhoek. Het was alweer de vierde keer op rij dat Lampard scoorde in de Premier League. Invaller Marko Marin maakte in de blessuretijd 4-1.

Sunderland – Arsenal 0-1Santi Cazorla (foto onder) keerde weer terug in de basiself van Arsenal en dat deed de ploeg zichtbaar veel goeds. Samen met Jack Wilshere was de Spanjaard de man die het spel van de Londenaren maakte. Het tweetal was ook betrokken bij de 0-1. Na een knappe rush van Wilshere werd via Theo Walcott uiteindelijk Cazorla aangespeeld, die vanaf randje zestien met een laag en snoeihard schot scoorde. Waar Arsenal voor rust veruit de betere ploeg was, moest het na ruim een uur alle zeilen bijzetten toen Carl Jenkinson zijn tweede gele kaart kreeg. Sunderland zette alles op alles om een punt uit het vuur te slepen, maar meerdere loepzuivere kansen werden niet benut. Arsenal mocht doelman Wojciech Szczesny dankbaar zijn voor een aantal schitterende reddingen.

Swansea City – Queens Park Rangers 4-1Harry Redknapp had het nodige te bespreken in de rust met zijn QPR. De manager zag zijn ploeg compleet weg worden gespeeld in de eerste helft. Al na acht minuten profiteerde Michu (foto onder) van een misser van Júlio César en tikte simpel binnen, waardoor hij een reeks van 580 minuten zonder treffer doorbrak. Tien minuten later maakte Angel Rangel er alweer 2-0 van voor Swansea, waar Michel Vorm en Jonathan De Guzman in de basis begonnen. Redknapp besloot om in te grijpen door Esteban Granero en Bobby Zamora te brengen. Laatstgenoemde was direct verantwoordelijk voor de 2-1. De hoop was echter van korte duur toen opnieuw een Spanjaard trefzeker was. Het doelpunt van Pablo was een unicum; nooit eerder scoorden drie verschillende Spanjaarden in één Premier League-duel. Michu prikte er vervolgens nog eentje bij.

Norwich City – Fulham 0-0In een open wedstrijd hadden beide ploegen genoeg mogelijkheden om de trekker over te halen. Luciano Becchio had de thuisploeg al snel op voorsprong moeten zetten, terwijl Dimitar Berbatov namens Fulham faalde. Manager Martin Jol bracht een half uur voor tijd nog Urby Emanuelson als invaller, maar ook met hem binnen de lijnen bleven de doelpunten uit.

Overige uitslag:Stoke City - Reading 2-1

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.