Chelsea komt met opzienbarende complottheorie

Reacties

Chelsea heeft in Engeland opzien gebaard door een uiterst opmerkelijk artikel op de eigen website te publiceren. De Londenaren zetten in een uitgebreid artikel uiteen dat het aantal penalty's dat de ploeg van José Mourinho dit seizoen krijgt 'abnormaal laag lijkt'.

Chelsea komt met opzienbarende complottheorie

De Londenaren leiden het artikel Penalty Puzzle  in met het voorval van afgelopen zondag, toen tegen Southampton met 1-1 gelijkgespeeld werd en Branislav Ivanovic geen strafschop kreeg. In de opsomming verwijst Chelsea ook naar de Champions League-uitschakeling door Paris Saint-Germain. De return onder leiding van Björn Kuipers eindigde in 2-2 en daarin kreeg de ploeg van Mourinho wél een penalty na hands van Thiago Silva, al dacht ook Diego Costa aanspraak te mogen maken op een strafschop. De Nederlandse scheidsrechter bleek evenwel doof voor de Londense claims uit de eerste helft.

Over de scheidsrechters in Europa maakt Chelsea zich echter niet druk. Zo geeft de club zelf al aan dat het in de groepsfase van het kampioenenbal vier keer een penalty meekreeg. In het verhaal stelt Chelsea vast dat het 'abnormaal lijkende aantal' van twee strafschoppen in 28 competitieduels schril afsteekt tegen dat van concurrenten Manchester City en Arsenal (allebei zeven).

Het verhaal wordt bovendien geïllustreerd met onderstaande statistieken; het aantal penalty's per seizoen in de Premier League:
-2014/15 – 2
-2013/14 – 7
-2012/13 – 11
-2011/12 – 5
-2010/11 – 8
-2009/10 - 12

Door de cijfers op een rij te zetten, draagt Chelsea indirect bij aan een voortslepende discussie in de Engelse media. Mourinho liet al herhaaldelijk weten een 'hetze' tegen zijn ploeg te zien. De Portugees meent dat de pers en de arbitrage daarbij de boosdoeners zijn. De statistische opsomming van Chelsea, die tussen de regels door lezend weinig aan duidelijkheid te wensen overlaat, zal in Engeland daarom alleen maar een voedingsbodem zijn voor meer smeuïge verhalen.

Lees hier het verhaal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.