Driemaal is geen scheepsrecht, Willems weet van niets

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Driemaal is geen scheepsrecht, Willems weet van niets

• FC Zürich kreeg zondag een strafschop tijdens het bezoek aan FC Aarau, maar de bal wilde er maar niet in. Doelman Joël Mall bracht tot twee keer toe redding, waarna Igor Nganga ervoor zorgde dat driemaal geen scheepsrecht was. Met een spectaculaire omhaal voorkwam hij een doelpunt.

'Guus Hiddink weg bij een nederlaag? Ik weet van niets'
• De vaderlandse voetbalmedia stonden er bol van, maar Jetro Willems is niet op de hoogte van het feit dat de bondscoach van het Nederlands elftal zijn lot verbond aan het resultaat in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland. Misschien was de PSV-verdediger vrijdag al bezig zich ernstig te verdiepen in Heracles Almelo, de tegenstander van afgelopen zondag? (De Telegraaf)

Jordy Clasie heeft er een nieuwe functie bij. Nee, hij is niet toegetreden tot de spelersraad van het Nederlands elftal. De Feyenoord-middenvelder is de nieuwe trainer van VVV-Venlo. Tenminste, als we het volgende onderschrift moeten geloven.

'Eén dwaas speculeert, een paar anderen nemen het zonder enige objectiviteit over en vervolgens geloven miljoenen deze leugens. Het is rampzalig wat een paar dwazen kunnen aanrichten.'
• Was getekend: Radamel Falcao. De Colombiaanse spits miste de drie laatste wedstrijden van Manchester United en omdat hij in de duels daarvoor ook al telkens met ijs op een knie zat, waagden Engelse media het zijn toekomstperspectief op Old Trafford in twijfel te trekken. Tot woede van Falcao, die zich uitte via Twitter.

• Iemand over wiens toekomst ook twijfels bestonden is Ashley Cole. Van de linksback van AS Roma verschenen dit seizoen al meerdere foto's waarop hij telkens de indruk wekte zich buiten de spelersgroep te plaatsen, terwijl ook zijn prestaties op het veld vraagtekens deden rijzen. Volgens zijn zaakwaarnemer David Manasseh blijft hij echter in Rome. 'Ashley is erg blij en past zich meer en meer aan aan de Italiaanse cultuur. (Calciomercatio.it)

Zou Ashley Cole misschien op sleeptouw zijn genomen door generatiegenoot en AS Roma-icoon Francesco Totti?
Zou Ashley Cole misschien op sleeptouw zijn genomen door generatiegenoot en AS Roma-icoon Francesco Totti?

Dirk Kuijt was tijdens het WK van afgelopen zomer tot twee keer toe ijskoud toen hij in de penaltyseries van Oranje met Costa Rica en Argentinië zijn verantwoordelijkheid moest nemen, maar afgelopen zondag bleek dat ook de koelbloedige Katwijker niet altijd raak schiet vanaf de penaltystip. Desondanks won Fenerbahçe alsnog met 2-1 van Rizespor en werkte Kuijt als vanouds keihard.

• Hoe gek het ook klinkt, de bijdrage van de supporters in de vanwege zijn sfeer doorgaans zo geroemde Premier League staat dit seizoen ook steeds vaker ter discussie. Manager José Mourinho hekelde eerder al de weinig enthousiaste Chelsea-aanhang, nu is het Emmanuel Adebayor die uithaalt naar de fans van Tottenham Hotspur. 'Als je thuis speelt, wil je dat je eigen publiek je steunt. Nu voelt het alsof je je eigen familie je thuis niet welkom heet. Daar kunnen de fans ook niks aan doen, want zij willen resultaten zien. Maar misschien is het voor ons beter om uit te spelen.'

Bram Verbist heeft er een turbulent weekend opzitten. De Roda JC-doelman liep vrijdag een bizarre blessure op in het competitieduel met FC Emmen. Emmen-spits Roland Bergkamp raakte Verbist met zijn noppen, waarbij een oor van de doelman zo goed als losscheurde. De hevig bebloede doelman werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waarbij zijn oor weer volledig werd aangenaaid. In het AD liet de goalie weten dinsdag weer zijn rentree op het trainingsveld te willen maken.

• Stoelen en Youri Mulder. Het blijft een ietwat ongelukkige combinatie. Waar de analyticus en assistent van FC Twente onlangs bij een NOS-uitzending door zijn stoel zakte, gebeurde dat  nu op bezoek in Dordrecht... Gelukkig kon de oud-spits er zelf ook om lachen.

'Ik blijf erbij dat de scheidsrechter toen een beslissende fout heeft gemaakt.'
• De uitschakeling op het WK zit Miguel Herrera, bondscoach van Mexico, nog altijd hoog. Oranje won met 2-1 in de achtste finale door een late goal van Wesley Sneijder en een penalty van Klaas-Jan Huntelaar, die volgens de Mexicaan ten onrechte was gegeven na een overtreding van Rafael Marquez op Arjen Robben. Woensdag staan de twee landen in Amsterdam weer tegenover elkaar. (De Telegraaf).

'Luis Suarez is nu al enorm belangrijk voor ons.'
• Luis Suarez kreeg sinds zijn entree bij Barcelona de nodige kritiek, maar is volgens linksback Jordi Alba nu al van vitaal belang. Mede door twee assists van de Uruguayaan draaide Barcelona het duel bij Almería om in een 1-2 zege. (clubwebsite)

'Het was makkelijker geweest als Ajax het tempo iets lager had gehouden. Maar ze gooiden er een snelle aanval uit... Maandag zou ik horen welke interland ik vrijdag zou leiden. En de week daarna heb ik in Zürich een FIFA-cursus voor talentvolle scheidsrechters. Daar kan ik sowieso wel heen, desnoods op krukken.' Danny Makkelie kan tijdens de interlandbreak niet in actie komen door zijn bij SC Cambuur-Ajax opgelopen knieblessure. In Leeuwarden moest hij zich door de kwetsuur laten vervangen. (De Telegraaf)

'Wat ik na mijn lange afwezigheid zei tegen de jongens? Motcherf*ckers, I am back.'
• De maker van deze vileine opmerking: Guram Kashia. De Georgiër keerde zondag terug in de doelpuntloze remise tegen Feyenoord. (De Telegraaf)

• Remy Reijnierse heeft bij Jong Oranje FC Twente-middenvelder Kyle Ebecilio niet geselecteerd. De middenvelder, die zondag bij FC Dordrecht een vervolg gaf aan zijn goede seizoen, is daar enigszins verbaasd over.

'Ik hield er wel rekening mee dat ik moest beginnen, maar de trainer heeft zijn keuze gemaakt. Ik heb wel laten zien dat ik er sta als hij me nodig heeft.'
• Aan het woord is Khalid Boulahrouz. De 32-jarige verdediger speelde voor het eerst in ruim tien jaar weer een Eredivisiewedstrijd. Al deed hij dat wel als invaller. Jongeling Rick Karsdorp kreeg de voorkeur boven de de afgelopen flink met blessures tobbende routinier. (NUsport)

• Een uitstekende actie van Memphis Depay. De aanvaller van PSV schittert niet alleen op maar ook buiten het veld, zo bleek zondag. Bart Hoffman (Eindhovens Dagblad) twitterde de bijpassende foto.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.