Chelsea kiest na Vitesse nu Everton voor Atsu

Reacties

Chelsea verhuurt dit seizoen de Ghanees Christian Atsu aan Everton. De 22-jarige middenvelder kwam vorig seizoen nog tot vijf treffers in 26 Eredivisie-duels voor Vitesse en werd in Arnhem uitgeroepen tot speler van het jaar.

Chelsea kiest na Vitesse nu Everton voor Atsu

Omdat Chelsea de Ghanese international nog niet rijp acht voor een plekje in de hoofdmacht van de Londenaren, wordt hij nu verhuurd aan Everton. Die overgang hing lang in de lucht, maar leek stuk te lopen op het verkrijgen van de werkvergunning. Woensdagavond meldt Everton dat de papierwinkel is afgerond en Atsu zaterdag in het eerste competitieduel, met Leicester City, al in actie kan komen.

'Dit is voor mij het hoogste niveau waarop ik kan uitkomen', aldus de Ghanese international, die op het WK in Brazilië in alle drie de duels van het Afrikaanse land speelde. 'Ik weet hoe zwaar deze competitie is. Ik ga keihard werken om mijn verblijf hier tot een succes te maken.'

Atsu voetbalde in zijn jeugdjaren in de Feyenoord Academy van Ghana, waarna FC Porto hem vijf jaar geleden oppikte. Die club verhuurde hem ook een seizoen aan Rio Ave. In Portugal maakte Atsu zoveel indruk dat Chelsea in de zomer van 2013 vier miljoen euro voor hem neerlegde. Toen werd er nog voor gekozen de middenvelder annex aanvaller ervaring te laten opdoen in de Eredivisie.

Manager Roberto Martínez meent dat Atsu in de Premier League op zijn plek is. 'Hij past goed in de clubcultuur en onze speelwijze. Hij beschikt over veel techniek en ik ben er zeker van dat hij de fans gaat vermaken. Hij gaat heel iets anders brengen dan de spelers die we al hebben. Als je als 22-jarige speler al kunt bogen op een WK-deelname en ervaring in de Portugese en Nederlandse competitie zit je hier ook goed. We gaan hem zeker nodig hebben, enerzijds met het oog op de concurrentie anderzijds omdat we veel wedstrijden gaan spelen dit seizoen vanwege de Europa League waarvoor we geplaatst zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.