Chelsea stalt met Marin opnieuw speler elders

Reacties

Marko Marin speelt komend seizoen op huurbasis voor Fiorentina. De Duitser is alweer de twaalfde speler die Chelsea deze transferzomer elders onderbracht. De deal is nog afhankelijk van het doorstaan van de medische keuring.

Chelsea stalt met Marin opnieuw speler elders

Marin maakte medio 2012 de overstap van Werder Bremen naar Chelsea, maar in Londen kwam hij niet verder dan twee basisplaatsen in de Premier League. Daarop volgde afgelopen seizoen een uitleenbeurt aan Sevilla, maar ook daar was de 25-jarige vleugelaanvaller geen vaste kracht. Hij was invaller in de Europa League-finale die na strafschoppen werd gewonnen van Benfica. Met de komst van Marin anticipeert Fiorentina mogelijk op een vertrek van Juan Cuadrado.

Twaalf
Het verhuren van Marin staat niet op zich, want hij is al de twaalfde speler die Chelsea deze zomer elders onderbracht. Satellietclub Vitesse huurt Wallace en Bertrand Traore. Thorgan Hazard (Borussia Mönchengladbach), Lucas Piazon (Eintracht Frankfurt), Tomas Kalas (1. FC Köln) en Oriol Romeu (VfB Stuttgart) mogen ervaring opdoen in de Bundesliga, terwijl Gaël Kakuta (Rayo Vallecano) en Mario Pasalic (Elche)tijdelijk in Spanje aan de slag gaan.

Ryan Bertrand (Southampton), Kenneth Omeruo (Middlesbrough) en John Swift (Rotherham) worden elders in Engeland ondergebracht. Ook Christian Atsu, die vorig jaar nog voor Vitesse speelde, gaat waarschijnlijk verhuurd worden aan een Engelse club. Everton verwacht deze week bekend te maken dat ze hem tijdelijk overnemen. Vorig jaar verhuurde Chelsea in totaal 34 spelers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.