Chelsea: 'Huurlingen moeten wel spelen'

Reacties

Vitesse wil zijn Chelsea-huurlingen langer in Arnhem houden. Het zou goed zijn voor de ontwikkeling van de spelers én het eerste elftal van Vitesse. In Londen lijken ze op voorhand minder enthousiast.

Chelsea: 'Huurlingen moeten wel spelen'

Technisch directeur Mo Allach zou het plan binnenkort gaan bespreken met zijn Engelse collega's. Het antwoord dat hij gaat krijgen is vrij duidelijk: een langer verblijf is mogelijk, maar dan moeten de huurlingen wel wat meer gaan spelen. Eddie Newton, tot voor kort verantwoordelijk voor het Britse huurlingenbeleid en momenteel assistent van Guus Hiddink bij het eerste elftal, is helder.

'Het gaat ons om de ontwikkeling van de spelers. Dat gaat om twee punten: Eén is de ontwikkeling op en buiten het veld. Wordt iemand beter, slimmer, zelfstandiger en dat soort zaken. Het tweede en minstens zo belangrijke punt: maakt onze speler ook daadwerkelijk speelminuten. Is dat niet het geval dan komt diens ontwikkeling in gevaar. Dan moeten we kijken naar een andere club.'

Newton doelt onder meer op de situatie van Lewis Baker (foto), die echter weer in de picture lijkt met twee basisplaatsen op rij. Hetzelfde geldt voor Isaiah Brown. De situatie van Nathan en Danilo Pantic is behoorlijk uitzichtloos. De enige onomstreden Chelsea-huurling is Dominic Solanke. De spits laat zien een groot talent te zijn, maar is nog niet bijzonder productief. In negentien wedstrijden wist hij pas vijf keer te scoren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.