Chelsea houdt zicht op prijs dankzij opgebloeide Batshuayi

Reacties

Chelsea heeft zich vrij eenvoudig geplaatst voor de achtste finale van het FA Cup-toernooi. Bij afwezigheid van Tammy Abraham greep Michy Batshuayi zaterdagavond zijn kans tegen Hull City.

Chelsea houdt zicht op prijs dankzij opgebloeide Batshuayi
© Pro Shots
Hull City
Hull City
1 - 2
Chelsea
Chelsea

Erg gerust op een goede afloop zal Frank Lampard niet geweest zijn op weg naar Hull. Chelsea was de laatste twee maanden vooral erg wisselvallig en won in de zo drukke periode niet één keer twee keer op rij. Na een nederlaag bij Newcastle United en een remise tegen het tiental van Arsenal de voorbije midweek was het in het FA Cup-toernooi tijd voor eerherstel.

Dat moest gebeuren zonder Abraham. De spits liep een blessure op tegen Arsenal en werd tegen Hull vervangen door Batshuayi. De Belg stond in de zesde minuut al op de goede plek om de score te openen. Nadat het schot van Mason Mount werd geblokt, scoorde Batshuayi in de rebound: 0-1.

Chelsea behield daarna het initiatief en tikte de tegenstander uit het Championship bij vlagen dol. Door slordigheden in de afwerking bleef de marge lang klein. Een stunt leek er echter geen moment in te zitten door het klasseverschil. Het overwicht werd door Fikayo Tomori in de 64ste minuut omgezet in een ruimere marge. De centrumverdediger kopte binnen uit een vrije trap van Ross Barkley: 0-2.

Hull maakte het daarna nog wel even spannend. Kamil Grosicki scoorde met een van richting veranderde vrije trap, maar het lukte de thuisploeg daarna niet om Chelsea echt onder druk te zetten. Grosicki was nog één keer gevaarlijk, hij schoot te wild bij zijn poging de bal hoog in de korte hoek te knallen. Zo bleef de horrorreeks voor Hull in het FA Cup-toernooi voortduren. De club heeft nu in geen enkele van zijn elf FA Cup-ontmoetingen met Chelsea gewonnen.

Bij Chelsea kunnen de pijlen nu gericht worden op de Premier League-topper van volgend weekend. De Londenaren gaan als nummer vier van Engeland op bezoek bij nummer drie Leicester City. Het FA Cup-toernooi lijkt voor Lampard de beste kans om een prijs te pakken in zijn debuutseizoen als manager van The Blues, die in de Champions League in de achtste finale tegen Bayern München spelen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.