Chelsea houdt zicht op dubbel na zege op stuntploeg Wolves

Reacties

Het bekeravontuur van stuntploeg Wolverhampton Wanderers is ten einde. Premier League-koploper Chelsea bereikte de kwartfinale van het FA Cup-toernooi door in het Molineux Stadium te winnen dankzij treffers van Pedro en Diego Costa: 0-2.

Chelsea houdt zicht op dubbel na zege op stuntploeg Wolves

Drie weken na de bekerstunt op bezoek bij Liverpool (1-2) maakte Wolverhampton, eerder ook al te sterk voor Stoke City (0-2), het ook Chelsea lastig. De nummer negentien van het Championship stelde de defensie van de op zeven plaatsen gewijzigde ploeg van manager Antonio Conte met name voor rust op de proef. George Saville trof met zijn schot in de vijfde minuut de paal. Nathan Aké, John Terry en Kurt Zouma hielpen Asmir Begovic ook in het vervolg zijn doel schoon te houden.

Voorin stonden met Eden Hazard en Diego Costa wel de gebruikelijke namen, maar het lukte Chelsea enkele keren net niet de Spaanse spits te lanceren. Pas na een uur was Diego Costa voor het eerst echt gevaarlijk toen zijn schot na wat kap- en draaiwerk in het zijnet belandde. Enkele minuten later was het alsnog raak toen Pedro, als linkshalf gestart in plaats van zijn landgenoot Marcos Alonso, een fraaie aanval afrondde door raak te koppen uit een voorzet van Willian: 0-1.

Nadat Pedro voor de derde keer op rij had gescoord in het FA Cup-toernooi, koos Conte ervoor wat extra defensieve zekerheid in te brengen met César Azpilicueta en N'Golo Kanté. De prima spelende Aké schoof daardoor op naar de linkerflank. In die nieuwe samenstelling liep Chelsea vlak voor tijd uit naar 0-2 door een treffer van Diego Costa, waardoor de Engelse dubbel nog altijd tot de mogelijkheden behoort. De weg richting de titel vervolgt de koploper volgende week tegen Swansea City.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.