Chelsea houdt PSG met ultieme inspanning uit halve finale

Reacties

Chelsea heeft zich ten koste van Paris Saint-Germain voor de halve finale van de Champions League geplaatst. Lang leken de Fransen op Stamford Bridge aan het langste eind te trekken, maar vlak voor tijd zwichtte de Parijse defensie alsnog voor de tweede keer: 2-0. Het was voor Chelsea door het uit gescoorde doelpunt voldoende na de 3-1 nederlaag van vorige week in Parc des Princes.

Chelsea houdt PSG met ultieme inspanning uit halve finale

Het treffen tussen de twee miljoenenploegen stond voor een deel in het teken van het wegvallen van de twee absolute sterren. Zlatan Ibrahimovic viel vorige week woensdag na 68 minuten uit met een spierblessure, terwijl Eden Hazard dinsdagavond het al na achttien minuten voor gezien moest houden. In de eigen thuishaven was Chelsea echter veel beter bij machte de afwezigheid van zijn spelbepalende speler op te vangen dan PSG.

Met Edinson Cavani en Ezequiel Lavezzi begon de Franse lijstaanvoerder met twee spelers in het team die het Chelsea in eerdere ontmoetingen al uiterst lastig maakten. Het Zuid-Amerikaanse aanvalskoppel was twee jaar geleden in het shirt van Napoli nog bijna verantwoordelijk voor de uitschakeling van Chelsea in de Champions League. Ondanks twee goals van Lavezzi en een van Cavani in de heenwedstrijd (3-1), stootten The Blues uiteindelijk door naar de eindzege in het miljoenenbal met een 4-1 zege in de return.

Vorige week woensdag was met name Lavezzi met een doelpunt en een assist opnieuw een luis in de pels van Chelsea, maar op Stamford Bridge kon de Argentijn net als Cavani zich niet onderscheiden. De Uruguayaan, bij afwezigheid van Ibrahimovic spelend op zijn favoriete spitspositie, viel slechts op door met een onnodige gele kaart een schorsing voor de eventuele halve finale op te lopen en kwam twintig minuten voor tijd pas tot zijn eerste doelpoging. Hij schoot over.

André Schürrle zette Chelsea na 32 minuten op voorsprong, nadat hij was ontsnapt aan de aandacht van de verdedigers van Paris Saint-Germain.
André Schürrle zette Chelsea na 32 minuten op voorsprong, nadat hij was ontsnapt aan de aandacht van de verdedigers van Paris Saint-Germain.

Chelsea bleek bij afwezigheid van Hazard wél nog enkele troeven achter de hand te hebben. Het was dit keer niet Samuel Eto'o (foto boven), fit genoeg bevonden om na drie duels afwezigheid weer te starten, maar de voor Hazard ingevallen André Schürrle die zich ontpopte tot de grootste plaaggeest van PSG. De Duitse aanvaller profiteerde in de 32ste minuut van de vrijheid die hem werd gegund en teisterde kort na rust de lat met een gekruld schot.

Na die knal van Schürrle raakte ook Oscar met een vrije trap de lat. Chelsea slaagde er lange tijd niet in het onmachtig ogende PSG op de benodigde 2-0 achterstand te zetten. Toen een doelpunt uitbleef bracht José Mourinho met Demba Ba en Fernando Torres nog extra aanvallers in, maar het bleef lang bij dat ene moment van defensieve onoplettendheid in de defensie van PSG dat in de Franse competitie al zes duels zonder tegengoal is.

Edinson Cavani kreeg in de slotfase twee goede mogelijkheden om het cruciale uitdoelpunt te maken, maar hij mikte in beide gevallen te hoog.
Edinson Cavani kreeg in de slotfase twee goede mogelijkheden om het cruciale uitdoelpunt te maken, maar hij mikte in beide gevallen te hoog.

Omdat Chelsea in de slotfase aanzette, kregen de Fransen nog ruimte om via de counter het doorslaggevende uitdoelpunt te maken. Cavani, Lavezzi en invaller Javier Pastore – vorige week in de extra tijd nog verantwoordelijk voor de 3-1 – konden Chelsea desondanks niet het eerste tegendoelpunt op eigen bodem sinds 19 januari bezorgen. Cavani faalde tot twee keer toe oog in oog met Cech, waarna invaller Ba vlak voor tijd de bal na een van richting veranderd schot wél in het doel van PSG lepelde. Mourinho rende net als zijn spelers buiten zinnen naar de cornervlag.

Petr Cech moest zich in de extra tijd nog een keer strekken bij een schot van Marquinhos en sleepte zijn ploeg erdoorheen. Mourinho overleefde daardoor voor de achtste keer in zijn carrière de kwartfinale van de Champions League (hij verloor nog nooit!), terwijl PSG een evenaring van de beste prestatie - de halve finale in 1994/95 - aan zich voorbij ziet gaan. Voor Chelsea is het de zevende halve finaleplaats in de CL-historie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.