Chelsea haalt uit, Manchester United laat op gang

Chelsea had er tegen Sunderland overduidelijk zin in en won met een 7-2 monsterscore. Manchester United had lang moeite om Burnley-goalie Jensen te passeren, maar won uiteindelijk toch nog comfortabel met 3-0.

Chelsea haalt uit, Manchester United laat op gang

Chelsea-Sunderland 7-2Chelsea keek met angst en beven uit naar de periode dat het moest stellen zonder Didier Drogba, Mickaël Essien, Jon Obi Mikel en Salomon Kalou die actief zijn op de Afrika Cup. De selectie van de Londenaren is echter dermate sterk dat coach Carlo Ancelotti toch een uitstekend team de mat op stuurde tegen Sunderland. Florent Malouda vormde met Nicolas Anelka de voorste linie.

De zorgen vooraf bleken echter ongegrond. Bij rust had Chelsea al een riante 4-0 voorsprong genomen. Middenmoter Sunderland werd combinerend weggespeeld en Anelka, Malouda, Ashley Cole en Frank Lampard zorgden voor de riante marge.

Na de pauze ging Chelsea rustig verder en kwam al snel op 5-0 na een treffer van Michael Ballack. Invaller Boudewijn Zenden slaagde er namens Sunderland pas na een uur in het net te vinden. Het antwoord via Anelka liet niet lang op zich wachten. De Franse aanvaller zorgde met zijn tweede van de dag voor 6-1.

In de blessuretijd maakte Lampard voor Chelsea zijn tweede en trof ook Darren Bent voor Sunderland nog doel. Het betekende een mooie uitslag: 7-2.

Manchester United-Burnley 3-0Voor het eerst sinds 21 november keerde Edwin van der Sar weer terug onder de lat bij Manchester United. De 39-jarige goalie had door blessures en privé-omstandigheden verstek moeten laten gaan. De 130-voudig international leek geen seconde weggeweest en was direct weer de betrouwbare doelman met een clean sheet als gevolg.

Burnley dwong Van der Sar niet tot extreem grote daden, maar maakte het de thuisploeg wel moeilijk. Met name Chris Eagles, opgeleid bij United en in het verleden nog uitkomend voor NEC, was bedrijvig en regelmatig een plaag voor het stroef opererende Manchester. De ploeg van Alex Ferguson was wel de betere.

Het scoren ging echter moeilijk. Dimitar Berbatov deed regelmatig wat briljants, maar was matig in de afwerking, Wayne Rooney was te nadrukkelijk op zoek naar zijn rechterbeen en Nani verprutste een en ander. Wel deed de Portugees de harten op Old Trafford sneller kloppen met een weergaloze omhaal. Burnley-keeper Jensen had echter een antwoord.

Na ruim een uur vond Berbatov wél het doel. De zesvoudig Bulgaars voetballer van het jaar schoot na een pass van Rooney en zag de van richting veranderde bal Jensen kansloos zijn. Vijf minuten later bracht Rooney zijn ploeg op 2-0. De geblokte aanvaller ontving de bal van Berbatov, bracht de defensie van Burnley en Jensen naar de grond met een fake schot om vervolgens de vrije hoek te kiezen.

In de blessuretijd was het slotakkoord van, de net van het Noorse Molde gekomen, Mame Biram Diouf. De Senegalees was een kwartier voor tijd in het veld gekomen voor Berbatov en reageerde goed op een pass van Antonio Valencia, verschalkte Jensen en zette de 3-0 eindstand op het scorebord.

Tottenham Hotspur-Hull City 0-0Een veelvoud aan kansen, balbezit en hoekschoppen was niet genoeg voor Tottenham Hotspur om te winnen van Hull City. De Londenaren kregen meerdere mogelijkheden om te winnen, maar bleven zonder doelpunten. Hull, met het laatste kwartier Jan Vennegoor of Hesselink als invaller, had weinig in te brengen en zag ook de spaarzame counters niet tot goals leiden.

Bekijk hier al onze video's