Chelsea geeft overwinning weg op bezoek bij Fulham

Chelsea heeft een uitgelezen mogelijkheid laten liggen om op gelijke hoogte te komen met Tottenham Hotspur. Op bezoek bij stadsgenoot Fulham kwam het niet verder dan een gelijkspel.

Fulham - Chelsea 1-1Halverwege de wedstrijd was er geen vuiltje aan de lucht voor Chelsea, dat op bezoek bij het Fulham van manager Martin Jol met 1-0 leidde. Frank Lampard schoot op slag van rust een strafschop binnen, die door scheidsrechter Mark Clattenburg was toegekend na een discutabele overtreding van Danny Murphy op Salomon Kalou. De middenvelder van Fulham leek zowel de bal als de voormalig Feyenoord-aanvaller te missen, maar de bal ging toch op de stip.

Het doelpunt van Lampard was overigens een bijzondere, want het was zijn 150ste in de Premier League. Daarmee is de middenvelder de op vier na productiefste speler op het hoogste niveau in Engeland sinds het seizoen 1992/93. Veel waarde had die treffer niet, want Fulham hield een punt over aan de wedstrijd tegen Chelsea. Nadat John Arne Riise en Aaron Hughes al dicht bij de gelijkmaker waren, kopte Clint Dempsey acht minuten voor tijd uit een hoekschop van Damien Duff de 1-1 achter doelman Petr Cech.

Chelsea heeft door het gelijkspel nu 57 punten uit 33 wedstrijden, twee minder dan Tottenham Hotspur en Newcastle United. Fulham heeft 43 punten en bezet de negende plaats.

Overige uitslagAston Villa - Stoke City 1-1 Foto: VI Images