Chelsea geeft Liverpool weer het nakijken in transferstrijd

Reacties

Roméo Lavia speelt de komende seizoenen voor Chelsea. De club uit Londen maakte de transfer van de Belgische middenvelder vrijdagochtend officieel. De negentienjarige Lavia wordt overgenomen van Southampton en daar betaalt Chelsea naar verluidt ruim zestig miljoen euro voor.

Chelsea geeft Liverpool weer het nakijken in transferstrijd
© Pro Shots

Met deze transfer troeft Chelsea opnieuw concurrent Liverpool af. The Reds waren ook geïnteresseerd in Lavia, maar vissen achter het net. Hetzelfde gebeurde deze week met Moisés Caicedo, die ondanks de interesse van Liverpool voor een recordbedrag de overstap van Brighton & Hove Albion naar Stamford Bridge maakte.

De zomeruitgaven van Chelsea gaan na deze transfer richting de vierhonderd miljoen euro. De formatie uit Londen is weer ouderwets aan het smijten met geld, vorig seizoen werd er voor meer dan zeshonderd miljoen euro aan nieuwe spelers aangetrokken.

Lavia komt uit de jeugdopleiding van Anderlecht en werd daar opgepikt door Manchester City. Hij brak echter door bij Southampton, waar hij afgelopen seizoen 29 duels in de Premier League voor afwerkte. Sinds dit jaar is Lavia ook international van België, hij deed mee in de oefeninterland tegen Duitsland (3-2 winst). De controlerende middenvelder tekent voor zeven jaar in Londen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.