Chelsea en City handhaven status quo in titelstrijd

Drie dagen na het winnen van de League Cup heeft Chelsea de draad in de Premier League weer opgepakt met een overwinning op bezoek bij stadgenoot West Ham United. Manchester City spoelde de zure nasmaak van de topper van zondag op Anfield weg in het thuisduel met Leicester City.

West Ham United – Chelsea 0-1
Chelsea had de titelverdediger anderhalve week geleden nog twee punten zien inlopen door met 1-1 gelijk te spelen tegen Burnley, maar hield het verschil woensdagavond op vijf punten door van West Ham te winnen. Een prachtige combinatie tussen Eden Hazard, Cesc Fabregas en Ramires eindigde op het hoofd van de Belg (foto), die na 22 minuten raak kopte.

Na wat alweer de tiende competitiegoal van Hazard was vergat Chelsea de score verder uit te breiden. Daarvoor kreeg het in de tweede helft nog bijna de rekening gepresenteerd. West Ham zette aan en kreeg kansen op meer, maar moet desondanks alweer zes duels wachten op een zege. Chelsea is ondanks de hectische slotfase nu zeven competitieduels ongeslagen en heeft bovendien nog een wedstrijd tegoed.

Manchester City – Leicester City 2-0
Die inhaalwedstrijd zal Chelsea op 29 april spelen tegen Leicester City. De hekkensluiter van de Premier League was woensdagavond niet in staat de koploper te helpen. Manchester City won drie dagen na de 2-1 nederlaag tegen Liverpool zonder al te veel spektakel te bieden dankzij doelpunten van David Silva en James Milner. De twee middenvelders scoorden respectievelijk vlak voor rust en vlak voor tijd van dichtbij.

Leicester deed zeker wel pogingen van zich af te bijten, maar zag die niet worden beloond. Zo raakte Riyad Mahrez de paal en kreeg Andrej Kramaric geen penalty. De wedstrijd stond ook in het teken van de eerste basisplaats van Wilfried Bony. De Ivoriaanse winteraankoop miste enkele opgelegde kansen. Desondanks blijft City tweede, met vier punten meer dan Arsenal en vijf minder dan Chelsea.