Chelsea breekt record, hattrick Kane bij monsterscore Spurs

Chelsea was al lang en breed kampioen van de Premier League en wist zondag op de slotdag nog te winnen van het al gedegradeerde Sunderland: 5-1. Bovendien nam clubicoon John Terry afscheid van Stamford Bridge.

Chelsea - Sunderland 5-1
Al na drie minuten kwamen de bezoekers verrassend op voorsprong door een treffer van Javier Manquillo. Chelsea trok de achterstand vijf minuten later weer recht: Willian scoorde de 1-1. Na 26 minuten ging iedereen op Stamford Bridge staan voor een publiekswissel van Terry. De 26ste minuut stond symbool voor het rugnummer dat Terry altijd draagt bij The Blues.

Bekijk hier de publiekswissel van Terry.

Na een uur sleepte Eden Hazard de bal langs zijn opponent om vervolgens met links snoeihard af te drukken in de verre hoek. Pedro zette even later de 3-1 op het scorebord na een fout van verdediger Joleon Lescott. In de slotfase maakte Michy Batshuayi nog twee treffers: 5-1. Het was de dertigste overwinning van Chelsea dit seizoen, nog nooit kreeg een andere Premier League-club dit voor elkaar.

Hull City - Tottenham Hotspur 1-7
Vorig seizoen liet Tottenham Hotspur het tot grote frustratie van Mauricio Pochettino op de laatste speeldag volledig lopen na het mislopen van de titel (5-1 nederlaag bij Newcastle United). Dat Spurs van die blamage geleerd heeft, bewees de ploeg zondagmiddag. Er stond voor de Londenaren niets meer op het spel, maar desondanks werd tegen het al gedegradeerde Hull City geïmponeerd door de nummer twee van de Premier League.

Natuurlijk vertolkte Harry Kane daarbij een hoofdrol. Al na dertien minuten stond de teller bij de spits op twee goals. Dele Alli maakte nog voor rust met de 0-3 het drama compleet voor Hull City, dat na ruim een uur nog wel wat terugdeed via Sam Clucas. Die eretreffer bleek voor Tottenham het signaal er nog een schepje bovenop te doen. Binnen de kortste keren stond het 1-5 door treffers van Victor Wanyama en weer Kane. De 23-jarige spits bracht met de hattrick zijn seizoentotaal op 29 goals in de Premier League. En dat drie dagen nadat hij vier keer scoorde tegen Leicester City.

Tegen The Foxes werd het 1-6 voor de Spurs en die score overtrof de ploeg van Pochettino nog in de slotfase met Vincent Janssen als invaller voor Kane binnen de lijnen. Verdedigers Ben Davies en Toby Alderweireld maakten het drama voor het al gedegradeerde Hull compleet.