Chelsea bijt zich stuk op muur van Norwich City

Chelsea heeft vier dagen na de 3-1 thuisnederlaag tegen Atlético Madrid opnieuw een tik gekregen. Op Stamford Bridge liep het tegen duur puntenverlies aan tegen Norwich City (0-0), waardoor de titel ver weg is.

Opvallende afwezige in de basisformatie van Chelsea was Eden Hazard, die voor de wedstrijd de trofee voor PFA Young Player of the Year toonde aan de Chelsea-fans. De Belg bekritiseerde afgelopen week na de uitschakeling door Atlético Madrid in de halve finale van de Champions League de tactiek van manager José Mourinho, die daarop reageerde door te stellen dat Hazard zich niet genoeg opoffert voor het team.

Tijdens het thuisduel met Norwich moest Hazard op de bank beginnen, maar halverwege kwam hij alsnog op het veld. Chelsea had het voor rust namelijk erg moeilijk met de nummer achttien van de Premier League en kwam niet verder dan een schot van André Schürrle op de paal. Na een uitstekende actie van Hazard begon de thuisclub voortvarend aan de tweede helft met een schot van de eveneens ingevallen David Luiz op de lat.

Het tegen degradatie strijdende Norwich - dat voorafgaand aan het duel op Stamford Bridge drie punten achterstand had op de veilige zeventiende plaats - liet het initiatief de hele wedstrijd aan Chelsea en kwam zelden echt in de problemen. Al kwam het goed weg toen scheidsrechter Neil Swarbrick in de 54ste minuut geen strafschop gaf na een duel tussen Alex Tettey en Schürrle.

Ruim een kwartier later ontsnapte Chelsea aan de andere kant na een van de spaarzame aanvallen van Norwich, waar Leroy Fer en Ricky van Wolfswinkel - net als Marco van Ginkel aan de kant van Chelsea - de hele wedstrijd op de bank bleven. Na een lange rush kwam Robert Snodgrass niet verder dan een schot in het zijnet. Mourinho's ploeg bleef aandringen tot het laatste fluitsignaal, maar zonder succes. Doelpunten bleven uit in Londen, waardoor Chelsea lijkt af te haken in de titelstrijd.

Door het gelijkspel heeft Chelsea nu 79 punten uit 37 duels, één meer dan Manchester City en Liverpool. De nummer één en twee uit de Premier League komen in tegenstelling tot de mannen van Mourinho nog twee wedstrijden in actie. Norwich City blijft achttiende met 33 punten uit 37 duels. Sunderland heeft twee punten voorsprong en een wedstrijd tegoed.